'Sığınma evlerinde kalan kadınlar da oy kullansın'

Kuşadası’nda sığınma evlerinde kalan kadınların da oy kullanması için basın açıklaması yapıldı.

'Sığınma evlerinde kalan kadınlar da oy kullansın'

Kuşadası’nda sığınma evlerinde kalan kadınların da oy kullanması için basın açıklaması yapıldı.

Kuşadası Kaya Şavkay meydanında, 14 Şubat’ta yapılan basın açıklamasına Kadın ve Çocuk Hakları Platformu, Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği ile bazı kadın dernekleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Mehlike Hepdemir, seçimlere sayılı günler kala sığınma evlerinde kalan binlerce şiddet gören kadının oy kullanması için mücadele başlattıklarını belirterek, “Sığınma evinde kalan kadınlarımıza eşit yurttaşlık hakkı verilmiyor. Üstelik seçmen olmasına rağmen belki de yaşamını değiştirecek en demokratik hakkı olan oy kullanmaktan mahrum ediliyor” dedi.

Sığınma evlerinde kalan kadınların sesi olmaya çalıştıklarını vurgulayan Hepdemir, “Şiddet uygulayan erkekler seçimlerde oy kullanabiliyorken, şiddet gören, koruma altında kalan kadınlarımızın oy kullanma hakları neden ellerinden alınıyor? Dünyada kadın erkek insan hakları konusunda eşit haklara sahip olmalıdır, deniyor. Ancak ne yazık ki kadın haklarının, yasalar ve toplum tarafından kabul edilmesi için kadın hakları savunucular çok bedeller ödeyerek zorlu mücadeleler verdi. Bu haklardan biri de oy kullanma hakkı” diye konuştu.

Hepdemir, şiddet mağduru kadınlara oy kullanma hakkı verilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na göreve çağırdı.

Etiketler
Kuşadası