Şule Çet'in ölümüyle ilgili olayda yeni görüntüler ortaya çıktı

Ankara'da bir plazanın 20’nci katında cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra atıldığı öne sürülen Şule Çet’in ölümüyle ilgili davada Habertürk yeni görüntülere ulaştı.

Ankara'da bir plazanın 20’nci katında cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra atıldığı öne sürülen Şule Çet’in ölümüyle ilgili davada Habertürk yeni görüntülere ulaştı.

Sanıklar 20. kattaki ofiste asansör beklerken görülüyor. Saat 03.50'de düştüğü belirlenirken sanıkların 18 dakika sonra yani saat 04.08'de ofisten çıktığı anlaşılıyor.

Ankara'da bir plazanın 20’nci katında cinsel saldırıya maruz kaldıktan sonra atıldığı öne sürülen Şule Çet’in ölümüyle ilgili davada yeni görüntüler ortaya çıktı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, sanıklar 20. kattaki ofiste asansör beklerken görülüyor. Saat 03.50'de düştüğü belirlenirken sanıkların 18 dakika sonra yani saat 04.08'de ofisten çıktığı anlaşılıyor. Görüntülerde Berk Akand bir köşeye oturuyor ve diğer şüpheli Çağatay Aksu ile konuşuyor. Akand’ın Aksu’ya tepki gösterdiği ve yerinden kalkıp üzerine doğru hareket ettiği de görüntülere yansıyor. Bu sırada kamera açısına giren Çet’in eski patronu olan Aksu’nun bina içerisinde sigara içtiği görülüyor. İkili daha sonra asansöre binerek, aşağı iniyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şule Çet’in ölümüne ilişkin açılan soruşturmada Ankara Cumhuriyet Savcılığı, sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu için "cinayet", "cinsel saldırı" ve "hürriyeti tehdi"' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istemişti. Bianet, Şule Çet’in ölümünün üzerinden yaşananlar şöyle derlemişti: :

28 Mayıs 2018 – Çağatay Aksu, daha önce işten çıkardığı Şule Çet’i işe alacağını söyleyerek iş yerine davet etti.

29 Mayıs 2018 – Saat 03.50’de Şule Çet Ankara’da bir plazanın 20’inci katından düşerek hayatını kaybetti.

30 Mayıs 2018 – Ankara Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Görüntülerden, Çet’in Çağatay Aksu ile yanlarında bulunan iki erkek B.Y. ve T.K. ile birlikte saat 23.54’te plazaya girdikleri, gece saat 01.30 sıralarında B.Y. ile T.K.’nin plazadan ayrıldığı, Aksu ile Çet’in ise orada kaldığı belirlendi. B.Y. ile T.K.’nin ifadelerine başvurulurken, Aksu adresinde bulunamadı.

31 Mayıs 2018 - Çet’in olay sırasında plazada olan patronu Çağatay Aksu ve arkadaşı Berk Akand gözaltına alındı. Aksu ifadesinde “Tutmaya çalıştım ama intihar etti” dedi. B.A. ise başka bir odada olduğu için olaylardan haberi olmadığını söyledi. Her ikisi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı gece, Çet’in ev arkadaşını arayarak, “Beni ara ve acil gelmem gerektiğini söyle” dediği, 02.00’de ise “Buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. Bırakmıyor” diye mesaj attığı öğrenildi.

31 Mayıs 2018 - Şule Çet, İstanbul'da toprağa verildi.

6 Haziran 2018 - Babası İsmail Çet “Bu intihar değil, bir cinayet. Kızımızın katilinin peşini bırakmayacağız” dedi.

12 Haziran 2018 – Çet Ailesi’nin avukatı Umur Yıldırım olayın intihar değil cinayet olduğunu gösteren bilgiler olduğunu açıkladı.

14 Haziran 2018 - Çağatay Aksu'nun yanında çalışan ve Çet’ten önce işten ayrılmış olan başka bir kadının da işyerinde tacize uğradığını açıkladığı ortaya çıktı.

4 Temmuz 2018 – Çet’in ölümünden önce tecavüze uğradığını gösteren otopsi raporu açıklandı. Çet’in kanında “uyumayı tetikleyen uyarıcı madde”, vücudunda boğuşma izleri, dokuz parmağının tırnak altında Çağatay Aksu’ya ait doku kalıntısı ve DNA bulguları tespit edildi.

14 Temmuz 2018 – Aksu ve Akand, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve cinsel saldırı suçlarından tutuklandı.

15 Temmuz 2018 – Türkiye’nin bir çok ilinde kadınlar Şule Çet için eylem yaptı.

15 Temmuz 2018 - Çet'in abisi Şenol Çet şunları söyledi: "29 Mayıs'ta bu haberi aldığımda yıkıldım. Aileme bunu nasıl açıklayacağımı bilemedim. Kardeşimin 22. kattan düştüğü söylendi. Ben kardeşimin bu şekilde intihar etttiğini düşünmüyorum. Bunun bir cinayet olduğunu kesinlikle söylemiştim. O günden bu güne kadar söylüyorum. Delil olmadığı için karşıdaki şahıslar gözaltına alınıp serbest bırakılıyor.”

3 Ekim 2018 - Haziran’da Çet’in cesedinden toplanan delilleri Eylül ayının başına kadar İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndermemesi üzerine soruşturma Ankara Cumhuriyet Savcısı Alev Ersan Albuz, görevden alındı. Soruşturma dosyası Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Koca’ya verildi.

29 Ekim 2018 - Adli Tıp Raporu Çet’in tırnaklarında B.A.’ya ait DNA bulgusu da olduğunu kanıtladı. Aksu ve Akand'ın tekrar ifadeleri alındı.

7 Kasım 2018 – Berk Akan'ın olay gecesi 02.39’da bir kadına “Her şey çok kötü oldu. Lütfen bana geri dön, beni ara” diye bir mesaj attığı ortaya çıktı.

8 Kasım 2018 - Yeni delil hakkında konuşan Avukat Yıldırım şunları söyledi: “Özellikle 02.39 diyorum; çünkü Şule'nin 03.50'de plazanın katından atıldığı tespit edildi. Yani bir saatten fazla bir süre şüpheliler Şule'yi öldürdükten sonra cesedi ne yapacaklarını tartıştılar. Çünkü bu mesaj atıldığında Şule ölmüştü.”

Çağatay Aksu ve Berk Akand'ın olay gecesi bir havayolu şirketini 10 kez aradığı, yurtdışına çıkmaya çalıştığı öğrenildi.

30 Kasım 2018 – İstanbul Adli Tıp Kurumu raporu ise “düşme esnasında şuurunun yerinde olup olmadığı ve öldürüldükten sonra atılıp atılmadığı hususun tıbben bilinemediği, olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olacağı” belirtildi.

3 Aralık 2018 – Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı “kasten öldürme, cinsel saldırı ve hürriyeti tahdit” suçlarından müebbet ve 39 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianamede Çet’e cinsel saldırıda bulunulduktan sonra darp edildiği ve camdan atıldığı belirtildi.

6 Şubat 2019 - İki sanık ilk kez yargı önüne çıktı. İlk olarak konuşan sanık Çağatay Aksu, suçlamaları reddederek, “Şule’ye dokunmadık. Cinayet söz konusu değil. Buraya gelenler gösteriş yapıyor” iddiasında bulundu. Aksu’nun sözleri salondakilerin tepkisini çekerken, kendisine soru soran avukata ‘dedektif misin’ dedi. Sanık Çağatay Aksu suçlamaları reddetti. Aksu’nun yakınlarının alkışlaması üzerine salonda gerginlik yaşandı. Mahkeme iki sanığın tutukluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Etiketler
Ankara Habertürk Saldırı Şule Çet