Şule Çet'in babası: Şikayetçiyim

Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması bugün, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah 10.00’da başladı. Duruşma tanık ifadeleri ile devam ediyor.

Şule Çet'in babası: Şikayetçiyim

Ankara’da bir iş merkezinin 20’nci katından şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule Çet’in ölümüyle ilgili davanın ilk duruşması bugün, Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sabah 10.00’da başladı. Tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, “cinayet”, “ırza geçme” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından hakim karşısına çıktı.

Kimlik tespitinin ardından sanıklar mahkemede ilk ifadelerini verdi ve iddiaları reddetti.

Duruşmanın ikinci bölümü başladı

Dava, aradan sonra 14.15'te yeniden başladı. Şule Çet'in babası İsmail Çet, sanıklardan şikayetçi olduğunu bildirdi.

Hakimin İsmail Çet'e Şule'nin öğrenci olduğu halde neden çalışmak istediğini sorması üzerine baba İsmail Çet, "Şule kendi harçlığı için çalışıyordu, maddi sıkıntısı varsa bile çok yansıtmazdı" dedi.

Şule Çet'in babası ve abisiyle konuşulduktan sonra duruşmanın ikinci bölümü tanıkların ifadesiyle devam etti. Olayın yaşandığı plazada güvenlik görevlisi olan tanık dinlendi. Güvenlik görevlisinin ifadesi şu şekilde:

"Çağatay Aksu plazaya 00.30 civarında geldi. 03.50 civarında yüksek bir ses duyduk, etrafı kolaçan ettik. Önce bir şey bulamadık ama sonra geri dönüp bilgisayar ekranlarından kontrol ederken asansörde Berk Akand ve Çağatay Aksu'nun olduğunu gördük. Çağatay aracına binip ayrıldı Berk ise plazada kaldı. Çağatay ayrılırken çok sakindi ama Berk'e sürekli "Hadi gidelim" diyordu. Sonra Berk'in yanına doğru gittim. Çağatay arabayla ayrıldıktan sonra Berk, Çağatay'ı arayıp telefonu hoparlöre aldı ve 'Neredesin lan şerefsiz' dedi. Çağatay da 'Geliyorum' dedi.

Etiketler
Şule Çet Ankara Mahkeme