Pembe Panter serisinde Peter Sellers tarafından canlandırılan müfettişin ismi nedir?

Fransız polis müfettişi Jacques Clouseau etrafında kurulmuş komedi filmleri serisi olan Pembe Panter, ülkemizde de bilinen bir karakter.

Pembe Panter serisinde Peter Sellers tarafından canlandırılan müfettişin ismi nedir?

Filmin en bilinen isimlerinden biri de Peter Sellers tarafından canlandırılan müfettiştir. Peki, Pembe Panter’de Peter Sellers tarafından canlandırılan müfettişin ismi nedir?

Pembe Panter’de Peter Sellers tarafından canlandırılan müfettişin ismi Clouseau’dur. Filmin merkezinde David Niven olması plânlansa da, Peter Sellers daha popüler olmuş ve devam filmleri David Niven'ın canlandırdığı Phantom/Sir Charles Lytton yerine Peter Sellers'ın canlandırdığı Clouseau üzerine kurulmuştur. Pembe Panter serisinde çekilen filmlere ait bilgiler şöyledir:

Pembe Panter 1963

Filmin merkezinde David Niven olması plânlansa da, Peter Sellers daha popüler olmuş ve devam filmleri David Niven'ın canlandırdığı Phantom/Sir Charles Lytton yerine Peter Sellers'ın canlandırdığı Clouseau üzerine kurulmuştur.

Karanlıkta Bir Çığlık 1964

The Pink Pantherdan bir yıldan daha kısa bir süre sonra gösterime girmiştir. Bu filmde, Pembe Panter filmlerinin vazgeçilmez iki karakteri Herbert Lom tarafından canlandırılan Dreyfus ve Burt Kwouk tarafından canlandırılan Cato ilk defa karşımıza çıkmaktadır.

Inspector Clouseau 1968

Etiketler
Film Polis