Mehmet Tüm'den Kubilay mesajı

CHP eski Milletvekili Mehmet Tüm, devrim şehidi Kubilay'ı katledilişinin 88. yılında andı.

Mehmet Tüm'den Kubilay mesajı

İzmir Menemen’de 23 Aralık 1930’da gerici ayaklanma çıktı. Eli kanlı cumhuriyet düşmanlarının isyanını bastırmak için görevlendirilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Hasan ve Şevki Bey vahşice şehit edildi.

DEVRİM ŞEHİDİ UNUTULMADI

25. & 26. Dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Kubilay'ı anarak, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Menemen Olayı, Cumhuriyet tarihimizin önemli olaylarından biridir. Büyük Atatürk’ün kurduğu demokratik cumhuriyete ve cumhuriyetin kurucu değerlerine karşı, din istismarıyla hilâfeti savunan birtakım karanlık güçlerin çıkardığı isyana Asteğmen Kubilay’ın direnişinin yıldönümüdür. Bilindiği üzere, 23 Aralık 1930 günü Derviş Mehmet isminde bir gerici yobaz ile altı silahlı arkadaşı Manisa’dan Menemen’e gelmiş ve Müftü Camisine girerek sabah namazını kıldıktan sonra Giritli Derviş Mehmet kendisini ‘Mehdi’ ilan etmiş ve halka şeriat çağrısında bulunmuştur.

Asteğmen Kubilay, bu karanlık ve gerici yobaz çetesinin elinde şehit edilmiştir. Bugün bu IŞİD kılıklı yobaz çeteler, aynı şiarla Cumhuriyet değerlerine karşı propagandalarına devam etse, ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik kazanımlarından asla ödün vermeyecektir. Biz CHP olarak, Atatürk’ün devrimlerinin ışığında kazandığımız Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin daha çağdaş daha demokratik olması için kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay başta olmak üzere tüm devrim şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyorum ve onları saygıyla anıyorum.”

Etiketler
Milletvekili Mehmet Tüm