Can Atalay, Ahmet Saymadi ve Tayfun Kahraman ifadeye çağrıldı

Gezi Parkı eylemlerine dönük yürütülen soruşturma kapsamında avukat Can Atalay, mimar Tayfun Kahraman'la birlikte siyasetçi Ahmet Saymadi de ifadeye çağrıldı.

Can Atalay, Ahmet Saymadi ve Tayfun Kahraman ifadeye çağrıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Gezi soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğü, Gezi Parkı eylemlerinin sözcülerinden Taksim Dayanışması'ndan avukat Can Atalay ve mimar Tayfun Kahraman ile Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Parti Meclis üyesi ve "siyasihaber.org" sitesi yazarlarından Ahmet Saymadi ifadeye çağırdı.

Can Atalay, Ahmet Saymadi ve Tayfun Kahraman ifadeye çağrıldı - Resim : 1

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre, Kahraman'ın ifade verdiği, Atalay'ın akşam saatlerinde ya da yarın sabah ifade vermeye gideceği öğrenildi. Saymadi ise bianet'e yaptığı değerlendirmede, Gezi Eylemleri'nin bir halk hareketi olduğuna dikkat çekti:

"AKP yerel seçimler öncesi toplumsal muhalefeti işlevsiz kılmak ve oyalamak için beş yıl önce gerçekleşen Gezi Eylemleri'ni yine adli bir meseleye çeviriyor. Ayrıca, ekonomik kriz nedneiyle yeni bir direniş dalgası geleceği endişesi de Gezi'nin yargı eliyle kriminalize edilmesine neden oluyor. Beş yıl önceki eylemler, kriminalize edilmek istiyor."

Can Atalay, Ahmet Saymadi ve Tayfun Kahraman ifadeye çağrıldı - Resim : 2

İfadeye çağrılan tüm isimlerin Gezi Eylemleri'ni sahiplendiğini ve Gezi ile anılmaktan onur duyduğunu söyleyen Saymadi son olarak şöyle konuştu:

Can Atalay, Ahmet Saymadi ve Tayfun Kahraman ifadeye çağrıldı - Resim : 3

"Gezi bizim için bir onurdur. Yarın sabah gidip ifademeizi vereceğiz. Gezi dış güçlerin bir oyunu değil, Türkiye halklarının direniş hareketidir. Gezi bir halk hareketidir, yargılanamaz."

Atalay ve Kahraman, Gezi eylemlerinde dönemin başbakanıyla görüşenisimler arasında yer alıyordu. Kültür ve Turzim Bakanlığı Taksim Dayanışması'ndan dönemin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman'ı geçici süreyle Antep'te görevlendirmişti.

Etiketler
Ağrı Can Atalay Soruşturma Tayfun Kahraman