Yaşlı hastaya eziyet etmişlerdi: 4 kişi hakkında tutuklama kararı

Ataşehir'deki özel hastanede yaşlı hastaya yapılan eziyetle ilgili görüntülerin ardından başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

Yaşlı hastaya eziyet etmişlerdi: 4 kişi hakkında tutuklama kararı

İstanbul Ataşehir'deki İçerenköy Bayındır Hastanesi görevlilerinin, yoğun bakım servisinde yatan yaşlı bir hastaya eziyet edip yüzüne para atıp aşağılayıcı davranışlarda bulunduğuna dair videonun sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturma sürüyor.

Olayla ilgili 7'si İstanbul, biri Samsun ve diğeri de Bursa'da olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.


Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi.

AA'nın haberine göre savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden yaşlı hastanın yüzüne para atan Ali E.'nin de aralarında bulunduğu 4'ü, "beden bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiye eziyet" suçundan tutuklama, 3'ü ise haklarında adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle hakimliğe sevki edildi. 2 şüpheli, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Ali E. ile 3 kişinin tutuklanmasına, diğer 3 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Bu arada, hastanede görüntüsü çekilen yaşlı kadının olaydan 4-5 ay sonra hayatını kaybettiği, bir üvey oğlu olduğu öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Görüntülerin yayılmasının ardından Sağlık Bakanlığı hastanenin faaliyetlerini durdurmuştu.

Etiketler
Ataşehir Gözaltı Hastane Soruşturma