'Kavga' iddiası: Samet Gül'ün okul bahçesinde ölmesi olayında bir çocuk tutuklandı

İstanbul Halkalı'daki bir okulda hayatını kaybeden 12 yaşındaki Samet Gül'ün ölümüyle ilgili 14 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alındığı ve ardından tutuklandığı öğrenildi.

'Kavga' iddiası: Samet Gül'ün okul bahçesinde ölmesi olayında bir çocuk tutuklandı

İstanbul'daki olay, geçen pazartesi Küçükçekmece Halkalı'daki ortaokulda yaşandı. İddialara göre, öğle tatili sırasında bahçede duran ortaokul 2. sınıf öğrencisi Samet Gül (12), birden fenalaşarak yere yığıldı. Öğrenciler ile öğretmenler yaşadıkları şokun ardından ilk müdahaleyi yapıp, sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 12 yaşındaki Gül'ü ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırdı. Çocuk yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından Samet Gül'ün annesi Sevdet Gül, oğlunun ölümünde ihmal olduğunu, olaydan önce bir grupla kavga ettiğini öne sürerek polise gidip şikayetçi oldu. Sevdet Gül'ün şikayeti üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Samet Gül'ün olaydan 15 dakika önce 8. Sınıf öğrencisi ile kavga ettiklerini, çocuğun, Samet Gül'e vurduğunu belirledi. Gözaltına alınan 14 yaşındaki çocuk, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çocuk, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ANNESİ 'KİMSE BİR ŞEY ANLATMIYOR' DEMİŞTİ

Anne Sevdet Gül, "Ben evdeydim, aradılar koşarak okula gittim, ambulansla birlikte okulda olduk. İki merdiven aşağı indim baktım çocuğum yerde uzanmış. Başında kalabalık vardı, hocalar öğrenciler bırakmadılar. Tek gördüğüm kalp mesajı yapıyorlar. 'Yarrabbim inşallah Sametim değildir' dedim. Hırkasından tanıdım, yüzünü az bir şey gördüm boynu büküktü. Allah kimseye göstermesin acısı çok büyük. Ben hastanede öldüğünü öğrendim. Sonra arkadaşları çocuğun biri boğazını sıktı, dövdü. Bir şeyler yapmışlar okulda ama kimse bana bir şey anlatmıyor. Ben araştırılsın istiyorum. Devlet büyüklerime sığınıyorum, ne olur kim yapmışlarsa bulunsun, bu şekilde üstü örtülmesin. Tek oğlum vardı." demişti.

Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Gül'ün cenazesi dün kılınan cenaze namazının ardından Başakşehir Kayabaşı Mezarlığı'na defnedilmişti.

Etiketler
İstanbul Gözaltı Kavga Okul