Hastaneden Çetin Doğan raporu: 'Risk var ama içeride de dışarıda da bu risk aynı'

28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, "Özellikle kalp durumu kritik ve dilaltı ilaçlarıyla idare ediyor. Hastane, ‘risk var ama içeride de dışarıda da bu risk aynı' diye rapor verdi" dedi.

Hastaneden Çetin Doğan raporu: 'Risk var ama içeride de dışarıda da bu risk aynı'

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, 28 Şubat tutuklusu emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan’ın eşinin sağlık durumuna ilişkin verdiği son bilgileri aktardı.

Çetin Doğan’ın bir dizi sağlık tetkiklerine götürdüklerini anlatan Nilgül Doğan, “Özellikle kalp durumu kritik ve dilaltı ilaçlarıyla idare ediyor. Hastane, ‘risk var ama içeride de dışarıda da bu risk aynı' diye rapor verdi. Çetin, Adli Tıp'a gitmeyi reddetti. Acaba o doktorları bir geceliğine cezaevinde misafir etsek de koşulları bir görseler mi diye düşünüyorum” dedi.

“SABAHA KADAR KAN DÖKTÜ HAKKI”

398 gündür Ankara Sincan Cezaevi'nde kalan 83 yaşındaki Tümgeneral Hakkı Kılınç’ın da fotoğrafını paylaşan Erkin, eşi Saadet Kılınç’ın şu sözlerini aktardı:

“Gözaltına alındığında Adli Tıp'a götürdüler Hakkı'yı ve kasık fıtığının büyüdüğünü söylediler. Devlet hastanesinde 10 saat süren bir ameliyat geçirdi. Dikişleriyle cezaevine götürdüler. Sorun yaşadı ve sonda takıldı. Sonda gece çıktı ve doktor geldi. Çatallı sonda taktı, sabaha kadar kan döktü Hakkı. Kansız kaldı. Bu arada 70 kilodan 60 kiloya düştü. Kapalı görüşte üç kez gözleri açık, başı düştü, boş bakıyordu. Sonra da açık görüşte aynı durum yaşandı. Dedim ki, ‘İyileştirip geri vereyim Hakkı'yı' kabul etmediler. Hastanede beş dakikada muayene ettiler ve ‘Cezaevinde kalabilir' dediler. Hakkı, ‘Benim söyleyeceklerim var. Beni dinlemediniz, idam edilenlerin bile son sözü sorulur' diye mektup yazdı, kabul etmediler. İstanbul'da Adli Tıp'a götürüldü. Heyet olumsuz yanıt verdi. Vertigosu var, Parkinson ve şeker başlangıcı. Bu zulüm bitsin!”

Etiketler
Emekli Hastane