TOKİ, tepki çeken listeleri sitesinden kaldırdı

TOKİ'nin kura çekilişinde yabancı isimler tepki çekmişti. TOKİ, kura çekilişini kazananların listesini sitesinden kaldırdı. Ancak hâlâ pek çok emlak sitesinde kazanan isimlerin listesi yayınlanıyor.

TOKİ, tepki çeken listeleri sitesinden kaldırdı

TOKİ’nin başvuru şartı olarak TC vatandaşlığının ve 1 yıllık ikametin yeterli olduğu kuralarına katılımda, son birkaç yılda vatandaşlık alan kişilerin isimlerinin listelerde yer alması tepki çekti. Söz konusu durum haberleştirilerek dikkatin çekilmesinin ardından TOKİ, kazananların isimlerinin yer aldığı listeyi internet sitesinden kaldırdı. Sitede artık kimlerin kurayı kazandığı görülemezken, kişi sadece kendi TC'sini girip kuranın çıkıp çıkmadığını öğrenebiliyor.

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, bir yıllık TC vatandaşlarının TOKİ kuralarına katılımına izin verilmesine tepki gösteren vatandaşlar, “Artık dar gelirli vatandaşımıza, şehit ve gazi ailesine, engellilere sıra gelmez” dedi.

Pek çok emlak haber sitesinin kura çekimleri ile ilgili haberlerinde listenin tam hali ve haberde geçen yabancı isimler yer alıyor.

TOKİ'nin internet sitesinde şimdiye kadar kurayı kazananların listelendiği bölümde “Aradığınız sayfaya ulaşılamıyor. Ana sayfaya dönmek için tıklayınız” ibaresi ile karşılaşılıyor.

Etiketler
TOKİ