İnceleme başlatılmıştı: Art arda KPSS skandalı açıklaması

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, KPSS skandalıyla ilgili "Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" açıklamasında bulundu.

İnceleme başlatılmıştı: Art arda KPSS skandalı açıklaması

T.C. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı (DDK) Yunus Arıncı, KPSS skandalıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşım yapan Arıncı, KPSS'deki çalıntı soru iddiaları sonrası Yediiklim Yayınları hakkında başlayan inceleme üzerine “Titizlikle devam ediyoruz” dedi.

Arıncı, "Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" ifadelerini kullandı.

SAVCILIKTAN VE SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamada, "2022 KPSS sorularının çalındığına, sızdırıldığına yönelik çıkan iddialarla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KPSS soruları hakkındaki iddia için, "Bu konuyla ilgili adli soruşturma başladı. Çalışmalar sürüyor. Hem Devlet Denetleme Kurulu hem ardından Yükseköğretim Kurulu hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve talimatı ile birlikte de bizim Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor. Devlet işinin başında" dedi.

OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

31 Temmuz günü yapılan KPSS’de soruların bir kısmının Yediiklim Yayınevi’ne ait deneme kitapçıklarında daha önce yayımlandığı iddiaları üzerine Devlet Denetleme Kurulu’na 2 Ağustos günü inceleme talimatı verilmişti. Ardından ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

DDK’nın incelemeleri kapsamında, dün (3 Ağustos) Ankara başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş ve YÖK tarafından inceleme başlatıldığına dair duyuru yayımlanmıştı. Başsavcılık, suç duyurusu üzerine akşam saatlerinde soruşturma başlatmış ve bu kapsamda Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yediiklim Yayınları’na ait Kızılay ve Ostim ‘deki iki adrese operasyon düzenlemişti.

Etiketler
KPSS