Kemikler bulunmuştu: Cumartesi Anneleri'nden 905’inci hafta açıklaması

Kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, 1993’te gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Taşkaya için adalet istedi.

Kemikler bulunmuştu: Cumartesi Anneleri'nden 905’inci hafta açıklaması

Kayıplarının akıbetini soran Cumartesi Anneleri, 905’inci hafta açıklamalarında, 1993'te gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Taşkaya'nın ve Şanlıurfa'da gözaltına alınarak kaybedilen Şefik Geçgel'in akıbetini sordu.

Cumartesi Anneleri, 1993’te gözaltına alındıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan Hüseyin Taşkaya'yla ilgili yetkililere seslendi.

42 yaşındaki 4 çocuk babası Hüseyin Taşkaya'nın akıbetini soran Cumartesi Anneleri’nin açıklamasında, adalet talebinde bulunuldu.

KEMİKLER BULUNMUŞTU

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde iş makineleriyle tarlada çalışma yapılırken bulunan insan kemikleriyle ilgili aileler savcılığa başvurulmuştu. O dönem kent merkezi ile Siverek ve Hilvan’da kaybolan Ahmet Kalpar, Hüseyin Taşkaya, Şefik Geçgel, Faik Kevci ve Nazım Babaoğlu’nun aileleri, DNA testi yapılması için Hilvan Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. Ailelerden alınan DNA örneklerinin, bulunan kemikler ile karşılaştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği belirtilmişti.

Etiketler
Muş Cumartesi Anneleri Gözaltı