İstanbul merkezli beş ilde rüşvet operasyonu: Hedefte Kadıköy Belediyesi var

Çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeliyle belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi 224 şüpheli hakkında çeşitli suçlardan gözaltı kararı verildiği açıklandı.

İstanbul merkezli beş ilde rüşvet operasyonu: Hedefte Kadıköy Belediyesi var

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu koordinesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturma kapsamında; Örgütlü olarak Rüşvet Almak, Vermek, Aracılık Etmek ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından çoğunluğu Kadıköy Belediyesinde görevli zabıta personeli ile belediye mühendislerinin de aralarında yer aldığı 54'ü kamu görevlisi olmak üzere toplam 224 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği açıklandı.

Polis ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli İzmir, Adana, Kocaeli ve Şırnak illerinde eş zamanlı operasyon başlattı. Operasyonda şu ana kadar 160 şüpheli gözaltına alındığı öğrenildi.

KADIKÖY BELEDİYESİ'NDE OPERASYON YOK

Gerçek Gündem'in Kadıköy Belediyesi yetkililerinden aldığı bilgilere göre; Kadıköy Belediyesi'nde herhangi bir arama, gözaltı işlemi yok. Gözaltına alınanların sabah saatlerin evlerinden alındığı bilgisi verildi.

Belediye Başkanı Şerdil Odabaşı, sabah saatleri itibariyle kurmaylarıyla toplantı halinde.

CHP'li Kadıköy Belediyesi'nin müdür ve başkan yardımcısı dahil herhangi bir yöneticisi gözaltına alınmazken, belediye hakkında gözaltı kararı verilen şu ana kadar 37 zabıta ve zabıta yardımcısı tespit etti.

Etiketler
Kadıköy Kadıköy Belediyesi İstanbul Gözaltı