Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan Tayfun Kahraman'ın eşi: 'Taksim Dayanışması'nı masanıza alıyorsunuz ama sizi devirmeye çalışıyorlar öyle mi? '

Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, Sosyal Hak TV'de açıklamalarda bulundu.

Gezi davasında 18 yıl hapis cezası alan Tayfun Kahraman'ın eşi: 'Taksim Dayanışması'nı masanıza alıyorsunuz ama sizi devirmeye çalışıyorlar öyle mi? '

Geçtiğimiz haftakarda Gezi Parkı davasında mahkeme heyeti, Osman Kavala'yı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmış, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater Utku, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'yi 18'er yıl hapse mahkum etti ve tutuklanmalarına karar vermişti.

''ORTADA BİR İTİRAZ VAR''

Kararlara yönelik ülke çapındaki tepki devam ederken; tutuklanan isimlerden Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman, Sosyal Hak TV'ye katıldı.

Kahraman yaptığı açıklamalarda ''Ortada bir itiraz var. Dilekçeyi yazan üç kişi var: Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Can Atalay. Üçü odalarını temsilen yan yana gelip 16 sayfalık dilekçeleri yazdılar. Daha sonrasında da bir anda başlayan projeyle birlikte Taksim Dayanışması, odaların sekreterliklerinde kurulmuş bir yapı. Sonrasındaki süreç de artan polis şiddeti ile tetiklenmiş birşeydir.

Taksim Dayanışması ile Erdoğan ve Bülent Arınç görüştü o dönemde. Taksim Dayanışması'nı masanıza alıyorsunuz ama sizi devirmeye çalışıyorlar öyle mi?'' ifadelerini kullandı.

Etiketler
Tayfun Kahraman Gezi davası Hapis cezası Taksim