Akif Beki, iktidar kanadının aynı gün yaptığı iki açıklamayı gösterdi: 'Çiftdüşün' yönetimini çağrıştırdı, müthiş buluş

Karar yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş'un Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili aynı gün yaptığı açıklamaları okurlarıyla paylaştı. "Orwell’in kült romanı 1984’ten, ‘çiftdüşün’ yöntemini çağrıştırdı yine bana" dedi.

Akif Beki, iktidar kanadının aynı gün yaptığı iki açıklamayı gösterdi: 'Çiftdüşün' yönetimini çağrıştırdı, müthiş buluş

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki ayda dört kere söylem değiştirdiği Suriyeli sığınmacı politikasıyla ilgili bir 'tabloyu' köşesine taşıdı.

Dün internet sitelerinde manşetlere bakınırken üst üste verilen iki haberin dikkatini çektiğini belirten Beki, "Üstteki manşette Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bay Kemal’e' çıkışıyor. 'Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi geri gönderemeyeceksiniz' diyor. Alttaki manşetlerden birinde ise AK Parti’deki yardımcısı Numan Kurtulmuş, tersini haykırıyor. 'Bir milyonu aşkın Suriyeli en kısa sürede dönecek' buyuruyor" ifadesini kullandı.

Gazeteci, ardından şunları kaydetti:

"Bu ikisinin aynı gün, aynı ekranda üst üste çakışması, Güneş tutulması kadar nadir bir rastlantı olsa gerek. George Orwell’in kült romanı 1984’ten, ‘çiftdüşün’ yöntemini çağrıştırdı yine bana. Müthiş bir buluş...

'YAVUZ HIRSIZIN EV SAHİBİNİ BASTIRMA YÖNTEMİ'

Bu yöntem sayesinde, her görüşün tersiyle düzünü birlikte söyleyebiliyorsun. Başkasına söyleyecek bir şey kalmıyor, iki rolü de kimseye kaptırmıyorsun. Gerçi romanda, yavuz hırsızın ev sahibini bastırma yöntemi olarak öne çıkıyor.

'YALAN VE İFTİRAYLA KARA ÇALMAYA 'DEZENFORMASYONLA MÜCADELE' İSMİ YAKIŞMAZ MI'

Nefret yaymanın adına, ‘sevgiyi çoğaltmak’ demek gibi. Açlığı ve kıtlığı; varlık, büyüme, güçlenme, zenginleşme diye anlatmak gibi. Yalan ve iftirayla kara çalmaya da haliyle ‘dezenformasyonla mücadele’ ismi yakışmaz mı!

Yöntem; her ne kötülük üzereysen, ne yapacaksan karşındakini baştan onunla suçlamaya dayanıyor. Böylece sana yöneltilebileceği silahı, suçlamayı da muhatabının elinden almış oluyorsun. Failin, mağduriyet rolünü kurbanından çalmasına benziyor. Kurbanın repliğini ağzından alıp kendisi kullanmak suretiyle...

Hırsızın, soymakta olduğu adamı ‘hırsız var’ bağrışlarıyla ifşa ve ihbar edip ele vermesi durumu. Soyulanın asıl kendisi olduğunu anlatıp aklansın artık aklanabilirse."

Etiketler
Muş Ağrı Akif Beki Türkiye