Kulis: Bahçeli'nin uyarılarının adresi, AKP içindeki liberal - muhafazakar kanat

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Türkiye'ye bir katkısı olmayacaktır" sözleriyle yaptığı uyarıların adresinin, AKP içindeki liberal - muhafazakar kanat olduğunu söyledi.

Kulis: Bahçeli'nin uyarılarının adresi, AKP içindeki liberal - muhafazakar kanat

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısındaki sözlerinin satır aralarını değerlendirdi, bazı kulis bilgilerine yer verdi.

Söz konusu mesajların Cumhur İttifakı'na olduğunu ifade eden Erkin, Bahçeli’nin “Önümüzde Türk milleti ve onunla anlam taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı için zorlu bir dönem vardır. Bu nedenle; cılız bir ideolojik destekle, olan biteni hariçten seyretmenin, anıları kafi görerek geleceğin analizini yapmadan mevcutla meşgul olmanın, her söylenene inanarak, hiçbir katkı sağlamadan eleştiri üzerine eleştiri yapmanın, yalnızca heyecandan ibaret bir destek ile sağduyudan uzak macera arayışının, çağa ve hayata bakmadan günübirlik yaşamanın ve yorumlamanın kimseye ve Türkiyemize bir katkısı olmayacaktır” şeklindeki ifadesini hatırlattı.

“Ankara kulislerinde bu uyarıların adresi yine AKP içinde ‘NATO ittifakı bünyesinde daha aktif olmalıyız’ diyen ‘liberal-muhafazakar’ kanada yönelik olduğu bilgisine ulaştım” diyen Erkin, Bahçeli’nin şu sözlerinin bu iddiayı desteklediğini söyledi:

“(…) Türkiye'nin devrede olması, aktif ve çok boyutlu dış politikayla arabuluculuğa soyunması özellikle ABD ve yanında hizalanmış ülkeleri rahatsız etmektedir. ABD tarafından F-16 savaş uçaklarıyla ilgili müspet, fakat genel ve kesinlik içermeyen ifadeler zamanlama itibariyle manidar olup göz boyamaya yöneliktir.”

Erkin'in yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Muhafazakar MHP Devlet Bahçeli Kulis