Devlet Bahçeli, İYİ Partili ismi MHP'ye geri çağırdı iddiası: 'Kürsüde kullandığı kelimeyi şakalaşırken söylerlermiş'

İsmail Saymaz, Halk TV'de kaleme aldığı bugünkü yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Mahallenin uşaklarını milliyetçi harekete davet ediyorum" sözlerini ele aldı.

Devlet Bahçeli, İYİ Partili ismi MHP'ye geri çağırdı iddiası: 'Kürsüde kullandığı kelimeyi şakalaşırken söylerlermiş'

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Mahallenin uşaklarını milliyetçi harekete davet ediyorum" sözlerini değerlendirdi.

Bahçeli'nin İyi Parti'de Teşkilat Başkanlığı'ndan alınan Koray Aydın'ı partisine davet ettiğini öne süren İsmail Saymaz, "Koray Aydın, Bahçeli'nin doğrudan kendisine seslenildiğini düşünüyor. İki nedenle: Hem Ağıralioğlu'nun MHP geçmişi yok. Hem de "Uşak" sözcüğü bir vakitler Bahçeli ile Aydın arasındaki şakalaşmalarda çok defa sarf edilmiş. Bu, Trabzonlu Aydın'ın sıklıkla kullandığı bir sözcük. Ancak MHP'den Aydın'a bir haber ya da elçi gönderilmemiş. Zaten Aydın da çevresine "Asla!" diyor" diye yazdı.

İşte, Halk TV yazarı İsmail Saymaz'ın yazısının ilgili bölümü:

Bahçeli, Koray Aydın'a sesleniyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, salı günü partisinin grup toplantısında kürsüden inmeden önce "Mahallenin uşaklarını milliyetçi harekete davet ediyorum" dedi.

Bahçeli'nin bu cümlesi, İyi Parti'de Teşkilat Başkanlığı'ndan alınan Koray Aydın ile Başkanlık Divanı'ndan çıkarılan Yavuz Ağıralioğlu'nu davet diye yorumlandı.

Gazeteci Murat Yetkin'in "Kimi kastediyorsunuz?" sorusu üzerine Bahçeli, "Mahallenin derken ne demek istediğimiz açık" dedi.

Dün İyi Parti çevrelerini yokladım.

Koray Aydın, Bahçeli'nin doğrudan kendisine seslenildiğini düşünüyor.

İki nedenle:

Hem Ağıralioğlu'nun MHP geçmişi yok.

Hem de "Uşak" sözcüğü bir vakitler Bahçeli ile Aydın arasındaki şakalaşmalarda çok defa sarf edilmiş. Bu, Trabzonlu Aydın'ın sıklıkla kullandığı bir sözcük.

Ancak MHP'den Aydın'a bir haber ya da elçi gönderilmemiş.

Zaten Aydın da çevresine "Asla!" diyor

Etiketler
İsmail Saymaz MHP Devlet Bahçeli Halk TV