Nagehan Alçı: 'Adnan Oktar yolunu buldu, yakında serbest kalacak' söylentileri aldı başını gidiyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 2018'den bu yana cezaevinde tutuklu bulunan Adnan Oktar'la ilgili "Yolunu bulduğu ve yakında serbest kalarak yeniden örgütleneceği söylentileri yargı camiasında aldı başını gidiyor" dedi.

Nagehan Alçı: 'Adnan Oktar yolunu buldu, yakında serbest kalacak' söylentileri aldı başını gidiyor

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, geçtiğimiz pazar günü Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı üyelerine yönelik 'orantısız polis müdahalesini' eleştirdi.

Silahsız bir gruba polis şiddetinin kabul edilemeyeceğini dile getiren Alçı, "Geldiğimiz nokta bu olamaz. Devletin, Alparslan Kuytul gibi ya da Adnan Oktar gibi isimlere karşı teyakkuzda olması gayet doğaldır ama onların destekçisi silahsız insanlara hukukun dışına taşarak gaddar davranmak asla doğru değil" dedi. Ardından şunları kaydetti:

"Bu arada Adnan Oktar'ın 'yol'unu bulduğu ve yakında serbest kalarak yeniden örgütleneceği söylentileri yargı camiasında aldı başını gidiyor. Oktar'a operasyon yapıldığında iktidar medyası ve özellikle Akit Medya Grubu çok dik ve korkusuz bir duruş sergilemişti. Şimdi ne oldu da suskun durumdalar? Adnan Oktar örgütünün 'masum bir İslami oluşum' olduğu yönünde yargı kararları çıkmaya başladı."

Alçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİNDEKİ DETAY

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 1. Ceza Dairesi, Adnan Oktar ve grubuna yönelik kararı usulden bozmuştu.

Bu gelişmeyi Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde değerlendiren Barış Terkoğlu, Oktarcıların Türkiye'deki İslamcı yapılar içinde İsrail'le belki de en sıcak ilişkiye sahip grup olduğunu belirterek şunları anlatmıştı:

"Oktar, İsrail’deki Sanhedrin hahamlarıyla kamuoyu önünde de yakın diyalog kuruyor. Karşılıklı ziyaretler gerçekleştiriliyor. Bu sayede Oktar’ın tutukluluğu İsrail parlamentosunda bile gündeme geldi. İşte bilinen tüm bu nedenler, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Oktar kararının eş zamanlılığını daha da şaşırtıcı hale getiriyor. 'Acaba Oktar kararı, İsrail-Türkiye ilişkilerinde bir düzelmenin sonucunda mı alındı' fikri herkesin aklında.

Oktarcılara yıllardır destek veren ailelerden biri, Gökçaylar. Davanın sanığı Ayça Gökçaylar, Oktar’ın önde gelen kedicikleri arasında yer alıyor. Abla Tuğba Gökçaylar ve annesi de grubun açık destekçileri arasında bulunuyor.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, geçen gün Türkiye’ye geldiğinde, anne şu fotoğraflı mesajı paylaştı: 'Kızım İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u İstanbul’da karşıladı ve kısa ziyaretinde ona eşlik etti.'

Gerçekten de Tuğba Gökçaylar, Herzog’un yanındaydı. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’nda da görülüyordu. Sebepsiz değil, bir zamanlar hosteslik yapan Tuğba Gökçaylar, İsrail konsolosluk çalışanı olmuş, İsrail-Türkiye görüşmelerinin ortasına düşmüştü."

Etiketler
Adnan Oktar Nagehan Alçı Cezaevi Habertürk