On binlerce yurttaş Newroz kutlamalarında bir araya geldi: 'Onları sandıkta göreceğiz'

Her yıl 21 Mart'ta kutlanan Newroz Bayramı için bu yılda ülkenin çeşitli noktalarında yurttaşlar bir ara geldi. Mardin Dargeçit'teki kutlamada konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, iktidara yönelik ''Onları sandıkta göreceğiz'' dedi.

On binlerce yurttaş Newroz kutlamalarında bir araya geldi: 'Onları sandıkta göreceğiz'

Her yıl 21 Mart tarihinde geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı Newroz, bu yılda HDP'nin çağrısı ile ülkenin çeşitli noktalarında soğuk ve yağışlı havaya rağmen kutlandı.

Şanlıurfa, Tunceli, Hakkarı, Kocaeli, Diyarbakır, Mardin gibi birçok il ve ilçede düzenlenen kutlamalarda HDP yöneticileri konuştu.

''ONLARI SANDIKLARDA GÖRECEĞİZ''

Mardin Dargeçit’te binlerce kişinin katıldığı Newroz kutlamasında, HDP Sözcüsü Ebru Günay konuştu.

8 Mart’ın isyanı ve coşkusuyla Newroz ateşini yaktıklarını söyleyen Günay, “İktidarın görmesi gereken şey; Newroz alanlarındaki Kürt halkının talepleridir. Bu talepler özgürlük, barış ve birlik talebidir. Kürt halkı boyun eğmiyor. Kayyumla ve savaş politikalarıyla ve saldırılarla başaramazlar. Onları sandıklarda göreceğiz” dedi.

AHMET TÜRK'TEN ULUSAL BİRLİK ÇAĞRISI

Kürt siyasetçi Ahmet Türk de Mardin Kızıltepe'deki kutlamalarda konuştu.

Ulusal birlik çağrısında bulunan Türk, “Bir araya gelelim. Düşmanlıktan vazgeçip ulusal birliğimizi kuralım” dedi.

Kürt halkının kazanımlarını yok etmeye dönük politikaların devrede olduğunu söyleyen Türk, “Bu zülüm politikalarına karşı halkımızın dimdik ayakta kalması gerekiyor” diye konuştu.

GEBZE'DE POLİS ENGELİ

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen binlerce kişi kutlamanın yapıldığı Mevlana Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda toplandı.

Alana girişlerde polisler, yurttaşlara kimi engellemeler çıkardı. Emniyetten uyarı geldiği iddiasıyla alana sarı, kırmızı ve yeşil renklerin olduğu kıyafetler ve şallarla girilmesine izin verilmedi. Alana girmesinde sorun olmayacağı söylenen kırmızı kazak giyen bir yurttaş, polisin arama tacizine tepki gösterdiği için alandan zorla uzaklaştırıldı.

Etiketler
Mardin HDP Dargeçit