Falyalı cinayeti: Söylemez Kardeşler ve 6 şüpheli Adliye'de

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan Mustafa Söylemez, ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve 6 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında gözaltına alınan 'Söylemez Kardeşler' olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ile ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ve cinayete karıştıkları tespit edilen 6 şüpheli sağlık kontrolü için hastaneye getirildi. Şüpheliler geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü.

Kıbrıs'ta öldürülen Halil Falyalı cinayeti soruşturmasında "Söylemez Kardeşler" olarak bilinen suç örgütünün lideri Mustafa Söylemez ve ağabeyi Mehmet Faysal Söylemez ile 6 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin günlerdir emniyette devam eden sorgulamaları bitti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından işlemleri yapılan 8 şüpheli emniyetten çıkarılıp sağlık kontrolü için Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hastanede özel harekat ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. 8 şüpheli sağlık kontrolünün ardından adliyeye götürüldü.

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in ortaya attığı ‘kirli para trafiği' iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı, Kıbrıs’ta silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda kullanılan silahın "kalaşnikof" olarak bilinen AK47 olduğu ifade edildi. Saldırıda Halil Falyalı’nın şoförünün hayatını kaybettiği öğrenilirken, saldırı sonucu ağır yaralanan Halil Falyalı, Girne Akçiçek Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans ile Lefkoşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği sırada yolda yaşamını yitirdi.

SEDAT PEKER'İN İDDİALARI

Peker, yayımladığı bir videoda eski Meclis başkanı Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ı hedef almış, Mehmet Ağar’la birlikte kokain ticareti yapmakla suçlamıştı. Üstelik bu ağın destekçilerinden birinin de İçişleri Baknı Süleyman Soylu olduğunu söylemişti. Peker, söz konusu videoda Halil Falyalı’nın da bu ağın merkezinde olduğunu iddia etmişti.

Falyalı, Kıbrıs Girne'de Turgut Katırcı isimli şahsın, çalıştığı kumarhaneden para çaldığı iddiasıyla, kumarhane çalışanları tarafından önce alıkonulması ardından da darp edilmesi ve zorla vekalet imzalatılması iddialarıyla ilgili başlatılan polis soruşturması kapsamında tutuklanmıştı.

Soygun, zorla alıkoyma, şiddet tehdidi ve ciddi darp suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan Falyalı, ifadelerinin teyit ve tekzibi amacıyla üç gün tutuklu kalmasına karar verilmişti.

Etiketler
Halil Falyalı cinayeti Halil Falyalı Gözaltı Soruşturma