Barınamıyoruz Hareketi'nden 'Gençler sizden nefret ediyor' eylemi: 'Böcek çıkmasın dediğim için atıldım'

Barınamıyoruz Hareketi, üniversite öğrencisi Tarık Metin'in koşulları eleştirmesi nedeniyle yurttan çıkartılmasına "Gençler sizden nefret ediyor" sloganı ile tepki gösterdi. Metin, gidecek yeri olmadığı için valizini içindeki eşyalarıyla yaktı.

Türkiye genelinde üniversite öğrencileri barınma sorunlarını ve Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki sağlıksız koşulları kamuoyuna duyurmak amacıyla Barınamıyoruz Hareketi çatısı altında bir araya geldi.

Üniversite öğrencisi Tarık Metin, yurtlardaki sorunları sosyal medya üzerinden duyurmak istemesinin ardından süresiz olarak Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı İstanbul'da bulunan Fatih Sultan Mehmet Öğrenci Yurdu'ndan çıkartıldı.

Barınamıyoruz Hareketi, yurdun önünde yaşananları protesto etti.

"BİZİ SOKAĞA ATMAKLA TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Tarık Metin, "Yemekhanede böcek çıkmasın, pandemi döneminde yurtta kalan öğrenciler için hijyenik koşullar sağlansın dediğim için atıldığım Fatih Sultan Mehmet Yurdu'nun önünde süresiz olarak yurttan atılmamın onaylanması üzerine bir araya geldik dedi.

Metin yaptığı açıklamasında, "Her gün arkadaşlarım yemekten zehirlenmesin, nitelikli yemeğe ulaşabilelim, yemekhane temiz olsun, yurtta her gün pis koşullara maruz kalmayalım istediğim yurttan atıldım. Hala yurtta kalan arkadaşlarım atılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar. Bugün yanımda bulunamama sebepleri de bu. Çünkü biz gençlerin gidecek yerleri olmadığını biliyorlar. Bizi sokağa atmakla, yersiz yurtsuz bırakmakla terbiye etmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, "Gençler sizden nefret ediyor." sloganları ile tepkilerini dile getirdi. Tarık Metin, gidecek yeri olmadığı için valizini içindeki eşyalarıyla yaktı.

Etiketler
Öğrenci Üniversite