Sabah yazarının hedefinde yine Hisarcıklıoğlu var: 'Muhalefet yapacaksanız açıktan yapın yoksa gölge etmeyin'

Sabah yazarı Güngör, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nu yine hedef aldı. TOBB'un, CIA ile yakın olduğu ileri sürülen GMF'ye bağışta bulunduğunu ileri süren Güngör, "Muhalefet yapacaksanız açıktan yapın…Yoksa gölge etmeyin" dedi.

Sabah yazarının hedefinde yine Hisarcıklıoğlu var: 'Muhalefet yapacaksanız açıktan yapın yoksa gölge etmeyin'

Hükümete yakın Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, “Ahmet’ten al Conley’e yedir” başlıklı yazısında bir süredir hedefinde olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) yüklendi.

Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başında bulunduğu TOBB’u daha önce, esnafın aidatına zam yaptıkları için eleştiren Güngör, bugün de kurumun yaptığı bağışları hedef aldı.

BAĞIŞ TEPKİSİ: TOPLADIĞIN PARAYI CIA'LE MÜNASEBETİ BİLİNEN GMF'YE YATIR

TOBB ve TÜSİAD’ın The German Marshall Fund’a (GMF) bağış yaptıklarına ilişkin haberleri hatırlatan Güngör, şöyle devam etti:

“TÜSİAD 100 bin ila 240 bin dolar arasında para vermiş… TOBB da 100 bin dolara yakın… TÜSİAD'ı geçtim, onlar gönüllülük esasına dayalı… TOBB'a ne demeli? Kimin parasını, kime bağışlıyorsun! Sen her yıl aidatları yükseltip, esnafın tepesine bin… Sonra topladığın parayı düşünce kuruluşu kisvesi altında CIA'le münasebeti bilinen GMF'ye yatır… Olacak iş mi?”

“BIYIK ALTINDAN GÜLÜP, ARKADAN DOLANMAYA BIKMADINIZ MI”

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Güngör, yazısını şöyle bitirdi:

“Buradan izninizle TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na naçizane bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yahu, 4-5 yıldır bıyık altından gülüp, arkadan dolanmaya, karnınızdan konuşmaya bıkmadınız mı? Muhalefet yapacaksanız açıktan yapın…Yoksa gölge etmeyin...”

AKP’NİN BÜYÜK DESTEKÇİSİYDİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği destekle bilinen bir isim.

Yerli otomotiv TOGG’un da yönetim kurulunda yer alan Hisarcıklıoğlu, AKP’nin büyük hamlelerinde hep yanlarında olmuştu.

Uzun yıllardır, birlikte yürüdükleri yol, ekonomideki son dönemde yaşanan sorunlarla ayrıma girdi. Hisarcıklıoğlu, yaptığı açıklamalarda AKP’nin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Etiketler
Muhalefet