Taha Akyol'dan Sezen Aksu yazısı: Tahammülle karşılamak varken bu öfke niye?

Karar yazarı Taha Akyol, Sezen Aksu'nun şarkısı nedeniyle trollerin ve linç kültürünün hedefi olmasına yazısında tepki gösterdi.

Taha Akyol'dan Sezen Aksu yazısı: Tahammülle karşılamak varken bu öfke niye?

Sanatçı Sezen Aksu'nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” şarkısıda yer alan sözler AKP'li trollerin hedefi oldu.

Şarkıdaki “Binmişiz bir alâmate, gidiyoruz kıyamete, selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” sözleri nedeniyle karalama ve linç kampanyası başlatılması toplumun geniş kesimlerinin tepkilerine neden oldu.

Karar yazarı Taha Akyol, bugünkü yazısında linç kampanyasına tepki gösterdi.

Taha Akyol, "Sanatçı Sezen Aksu, 2017’deki bir şarkısında geçen sözlerden dolayı öfkeli tepkilere maruz kaldı. Dikkat etmek gereken husus, Sezen Aksu’nun şarkısındaki sözlerini eleştirmekten öteye, nefret kampanyası açılmasıdır. Tasvip etmediğimiz bir davranışı sakin bir dille eleştirmek, hatta tahammülle karşılamak varken bu öfke niye?" ifadelerini kullandı.

Sezen Aksu'yu savunan görüşlere de yazısında yer veren Taha Akyol, "Ali Babacan ve Sezen Aksu aynı hayat tarzlarının insanları değil ama Babacan “şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu’nun hedef alınması kabul edilemez” diyerek güzel bir örnek ortaya koydu: ‘Öteki’nin de onurunu ve hürriyeti savunmak! Yüz yıldır hiçbirimiz öteki’ini yok edemedi. Birlikte yaşamaktan ve bunu sağlayacak bir hürriyet kültüründen başka çaremiz var mı?" değerlendirmesinde bulundu.

Akyol, İlahiyatçı Mustafa İslamoğlu'nun ayetleri de aktararak yaptığı “Linççi Engizisyon elemanları, Atina’da olsalar Sokrat’ı; Kudüs’te olsalar İsa nebiyi; İskenderiye’de olsalar Hypatia’yı; Mekke’de olsalar Rasulullah’ı; Bağdatta olsalar İmam Azam’ı, Kindi’yi, Taberi’yi; İstanbulda olsalar Molla Lütfi’yi linçe yeltenen ‘kütle’nin içinde olurlardı.” değerlendirmesini de köşesinde aktardı.

TAHA AKYOL'UN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Etiketler
Sezen Aksu Taha Akyol