Soylu ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı: 1 ton 304 kilo kokainle yakalanan uçağın sahibi önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

Brezilya’da 1 ton 304 kilo kokainle yakalanan, TC-GVA uçağının sahibi ve ACM Holding patronu Şeyhmus Özkan, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. Özkan'ın Süleyman Soylu ile fotoğrafı ortaya çıkmıştı.

Soylu ile fotoğrafları ortaya çıkmıştı: 1 ton 304 kilo kokainle yakalanan uçağın sahibi önce serbest bırakıldı, sonra tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve iş insanı Ethem Sancak ile fotoğrafları çıkan ACM Holding patronu Şeyhmus Özkan'ın, Brezilya'da 1 ton 304 kilo kokainle yakalanan uçağın sahibi olduğu ortaya çıkmış, ancak Özkan serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılma kararına savcılığın itiraz etmesi üzerine Özkan, nöbetçi hakime bir kez daha ifade verdi.

''YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLARAK ŞİRKETİN NE YAKININDA NE UZAĞINDAYIM''

Özkan ifadesinde iddiaları reddederken; 33 yıllık bir firma olduklarını, yılda 25 bin uçuşu opere ettiklerini kaydetti. Hava taksiyi herkese kiraya verdiklerini ifade eden Özkan, kendisini, ''Kim isterse uçağı kiralayabilir. Herkes bu uçağı kiralayabilir. Brezilya’da yaşanmış olay. Ben bu şirketin yönetim kurulu başkanı olarak ne yakınında ne de uzağında yokum. Basında çıkan haberler uçağın devlet uçağı olmasından dolayı, pilotumuz Brezilya’da beraat etmiştir. Ancak Türkiye’ye geldiğinde gözaltına alınıp tutuklanmıştır. 120 gün Latin Amerika cezaevlerinde kötü şartlarda kaldığından dolayı psikolojisi bozulmuştur. Bu sebepten dolayı sağlıklı ifade verememişti'' diyerek savundu.

''BEN VE PERSONELİMİN OLAYLA İLGİSİ YOKTUR''

Suç yerinin Brezilya olduğunu kaydeden Özkan, Türkiye’de 5 ay sonra gözaltına alındıklarını anımsattı. Tüm yöneticilerinin önemli bir eğitim düzeyinde kişiler olduklarını, hiçbirinin adliyelik işinin olmadığını kaydeden Özkan savunmasında, ''Ben ve personelimin bu olayla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Bu süre içerisinde imkânlarım olmasına rağmen yurt dışına kaçmadım, kaçma teşebbüsüm olmadı. Yurt dışına çıkmıştım ama geri geldim. Büyük bir holding yönetiyorum. Yüzlerce çalışanımız var. Bu olay bizi hem madden hem de manen yaralamıştır. Dün de basında çıkan asılsız haberler yüzünden mahalle baskısı olduğunu düşündüğüm bir duruma uğradığımı düşünüyorum. Suçlamalar asılsızdır, serbest bırakılmamı talep ediyorum'' ifadelerini kullandı.

TUTUKLANDI

İfadenin ardından nöbetçi hâkim, Özkan’ın tutuklanmasına karar verdi. Kararda, "kuvveli suç şüphesinin varlığını gösteren deliller, A.B.B. adlı kişinin ifadesi, yakalanan uyuşturucu maddenin miktarı ve delillerin tam olarak toplanmaması ve şüphelinin kaçma ihtimalinin bulunması" gibi nedenler tutuklama gerekçesi yapıldı.

Etiketler
Süleyman Soylu Brezilya Savcı