Kayı İnşaat davasında karar: Konkordato süresi 6 ay daha uzatıldı

Kayı İnşaat işçilerinin bugün görülen konkordato davasında, Kayı İnşaat A.Ş.’nin konkordato süresi 6 ay daha uzatıldı.

Kayı İnşaat davasında karar: Konkordato süresi 6 ay daha uzatıldı

Kayı İnşaat’ın yurt dışındaki şantiyelerinde çalışıp proje bitiminden sonra da haklarını alamamış olan inşaat işçileri, 1 yılı aşkın süredir İnşaat-Sen öncülüğünde mücadelesini sürdürüyor.

Şirket yaklaşık 1 buçuk yıl önce konkordato ilan etmiş ve bu ilanı gerekçe göstererek şantiyelerinde çalışan işçilere maaşlarını ödememişti.

Bugün Kayı İnşaat şirketinin konkordato ilanına ilişkin dava Kartal Adliyesi’nde görülmeye devam edildi. Şirketten haklarını alamayan işçiler yaşadıkları farklı kentlerden dava için İstanbul’a geldi.

İnşaat-Sen, adliye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Emekçi Hareket Partisi, İşçinin Kendi Partisi (İKEP), Kırmızı Gazete, Kaldıraç, Devrimci İşçi Partisi, Devrimci Hareket, Kaldıraç da destek verdi.

Açıklamada İnşaat-Sen adına konuşan Nurseli Gözüaçık, duruşmada konkordato süresinin 6 ay uzatılmasını beklediklerini ifade ederek “Bu ülkede adaletin olmadığını, bütün hukuğun, mahkemelerin, yasaların patronlardan ve bankalardan yana işlediğini gördük. Aylardır sürdürdüğümüz mücadele batık bir şirketin karşısında işçilerin alacaklarını, alın terlerinin karşılığını almak içindir. Devletin bu ekonomik krizin ortasında, şirketler batarken işçi alacaklarını değil, bankaların alacaklarını koruyan yasalar çıkardıklarını gördük.” dedi.

UZATMA KARARI VERİLDİ

Bugün görülen duruşma sonucunda Kayı İnşaat şirketinin konkordato süresi 6 ay daha uzatıldı.

İşçiler bu süreçte şirketin Gaziantep Şehir Hastanesi’ndeki hisselerinin satılmasını ve hak edişlerinin ödenmesini talep ediyor

Etiketler
Konkordato