'Emekli Amiraller'in Montrö açıklaması' iddianamesinde yeni gelişme

103 emekli amiralin Montrö'nün, Atatürk ilke ve devrimlerinin önemine dikkat çektikleri açıklama üzerine yürütülen soruşturmada hazırlanan iddianameye itiraz edildi.

'Emekli Amiraller'in Montrö açıklaması' iddianamesinde yeni gelişme

Montrö tartışmaları ve cüppeli amirale ilişkin açıklamaları nedeniyle hedef alınan 103 emekli amiral hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, emekli amirallerin 12 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmalarını talep etmişti.

Bazı emekli amirallerin avukatı Dr. Mustafa Güler ise dün Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurup iddianamenin iade edilmesini istedi.

Gazeteci Müyesser Yıldız'ın kendi sitesinde kaleme aldığı habere göre; Av. Güler, dilekçesinde öncelikle şunu vurguladı:

“Yukarıda numarası verilen iddianamenin içeriğini, henüz Mahkemenizce kabulü yapılmadan basından öğrenmiş bulunmaktayız. Her ne kadar, iddianamenin kabulüne dair bir karar verilmeden basında yayınlanmış olması ayrı bir suç konusu olmakla birlikte, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bahse konu iddianamenin gerçek dışı olduğu yönünde herhangi bir tekzip de olmamıştır. Dolayısıyla, basında yer alan metnin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanmış bir iddianame olduğu kabulüyle, aşağıda sunacağımız gerekçelerle iddianamenin iadesini talep etmek zorunluluğu hasıl olmuştur.”

"EMEKLİ AMİRALLERİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ YOKTUR SUÇU"

Devamında, iddianamede “delil” diye sunulan hususların, “yakın tarihe dair yorumlar ve duyurunun akabinde siyasi çevrelerce yapılan açıklamalar” olduğunu kaydeden Av. Güler, usule ve esasa ilişkin itirazları şöyle sıraladı:

Soruşturma makamının delil arayışına girdiği, bu kapsamda şüphelilerin bir toplantı yapıp yapmadığını, muvazzaf subaylarla bir anlaşma içinde olup olmadıklarını araştırdığı ve şüphelilerin HTS kayıtlarını dosyaya getirterek incelettirdiği; ancak, şüphelilerin üçüncü kişiler ve muvazzaf TSK mensuplarıyla irtibatının olmasını bırakalım, kendi aralarında dahi suç için anlaşmaya yönelik irtibatlarının mevcut olmadığı görülmektedir.”

Müyesser Yıldız'ın haberinin tamamına ulaşmak için tıklatın

Etiketler
104 emekli amiralin bildirisi Soruşturma