AKP'nin iki yüzü: Çok eşliliği savunan doktora göreve iade, subaya birlikte yaşama yasağı!

MSB tarafından Resmi Gazete'de bugün yayımlanan ve subay-astsubay adaylarının 'cinsel hayatını' düzenleyen yönetmelik tartışma yarattı. Yönetmelikle birlikte akıllara çok eşliliği savunan Doktor Ali Edizer'in görevine iade edilmesi geldi.

AKP'nin iki yüzü: Çok eşliliği savunan doktora göreve iade, subaya birlikte yaşama yasağı!

Medeni kanunu ve tek eşliliği hedef alan açıklamaları nedeniyle tepki çeken GATA Başhekim Yardımcısı Ali Edizer, alındığı görevine 2 gün önce yeniden döndü.

Edizer sosyal medya hesabından erkeklere, "İkinci eşi de alın” çağrısında bulunmuş ve “Sorsan, ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tek eşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” gibi mesajlar paylaşmıştı. Bu paylaşımları üzerine 5 Ekim 2020’de görevden alınan Edizer’in, 9 Mart 2021’de Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıkmıştı.

Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi'nde görev yaparken sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle görevinden alınan Dr. Ali Edizer, Güdül İlçe Devlet Hastanesi'ne gönderilmişti. Edizer, kararın iptali için idari mahkemeye dava açmıştı.

MAHKEME KARARINI PAYLAŞTI

Ankara 15. İdare Mahkemesi kararını verdi. Karar sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Dr. Edizer ise, “Güdül'e veda zamanı. Bir hukuksuzluk daha izole edildi. İnşallah sırada GATA'ya dönüş var. Birikim ve gayretleriyle mücadelemizde büyük payı olan avukat arkadaşlarımı tebrik ediyorum” dedi.

ÇOK EŞLİLİĞİ SAVUNAN DOKTORA GÖREVE İADE, SUBAYA BERABER YAŞAMA YASAĞI

Öte yandan bugün Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelik tartışma konusu oldu. Milli Savunma Bakanlığı'nın yayımladığı yeni yönetmelikle subay ve astsubay olacak adayların cinsel hayatlarıyla ilgili yeni bir düzenleme açıklandı.

Yönetmelikte yer alan 1'inci maddenin i ve j fıkraları şöyle oldu:

“i) Evli, hamile, çocuklu olmamak, daha önceden evlenmemiş olmak.”

“j) Herhangi bir kadınla veya erkekle nikâhsız olarak karı-koca gibi birlikte yaşamamış/yaşamıyor olmak veya gayritabii cinsi eğilimleri tespit edilmemiş olmak.”

BERABER YAŞAMA YASAĞI

Buna göre evli olmayan bir subay ya da astsubay adayı kız arkadaşıyla beraber yaşadığı takdirde mesleği yapamayacak. Aynı zamanda cinsel eğilimleri farklı olan adayların da başvuruları kabul edilmeyecek.

Çok eşliliği savunan Ali Edizer'in görevine iade edilmesinden sonra yayımlanan bu yönetmelikle "AKP'nin bakış açısı" tartışmaları yeniden alevlendi. Edizer'in Menzil Tarikatı'na bağlı olduğunu ifade eden yurttaşlar, "bu kişi ülkenin bekası için bir tehdittir" yorumunu yaptı.

Etiketler
Resmi Gazete Ali Edizer