Yeni Şafak yazarı: Sosyal medya kitlelerin afyonudur

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, 'kitlelerin afyonu' olarak tanımladığı sosyal medya için, "Sosyal medyayı ciddiye almazsak, sosyal medya bizim her şeyimizi yerle bir eder" dedi.

Yeni Şafak yazarı: Sosyal medya kitlelerin afyonudur

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü köşesinde sosyal medyayı hedef aldı. sosyal medyanın parçalayan ve kaos üreten bir yapı olduğunu savunan Kaplan, "Sosyal medya çağımızda, kitlelerin afyonudur, uyuşturucusudur" ifadelerini kullandı.

Kaplan, "Sosyal medya kitlelerin afyonudur" başlıklı yazısında, "Sosyal medyayı ciddiye almak zorundayız. Sosyal medyayı ciddiye almazsak, sosyal medya bizim her şeyimizi yerle bir eder, biz bunu farkedince de iş işten çoktan geçer" görüşünü savundu.

'ORADAN KAOS ÜRETİLMESİ KOLAYLAŞIYOR'

Sosyal medyanın gördüğü işlevi 'a-sosyal' olarak tanımlayan Kaplan, görüşlerini şöyle sürdürdü:

"En önemli sosyal yapıları yerle bir ediyor, en hayatî sosyal dokuları çözüyor, toplumu birbirine kenetleyen sosyalleşme biçimlerini iptal ediyor! Bütünleştirmiyor, parçalıyor! Her şeyi paramparça ediyor! Toplumları atomize ediyor.

Oradan kaos üretilmesi kolaylaşıyor artık! Sosyal medya, bireyleri sosyal dünyadan koparıyor, gettolar icat ediyor ve sürüleştirerek o gettolara tıkıyor. Sınırları sert çizilmiş ama ayartıcı, kışkırtıcı gettolar bunlar!

Gettolara dâhil olunca, gettoda hüküm süren kurallara tâbi oluyor herkes: Sosyal medya militanları türüyor gettolardan!"

'SÜREKLİ OPERASYON YAPILAN, ALGI ÜRETİLEN BİR DÜNYA'

"Sosyal medya militanları" tanımını kullanan Kaplan, "Sosyal medyada yaşıyorlar, sosyal medyayı sürekli operasyon yapılan, algı üretilen, algılarla yaşanılan tekin olmayan, ruhsuz bir dünyaya dönüştürüyorlar" ifadelerini kullandı.

'KİTLELERİN AFYONU'

Kaplan, yazısını şöyle sonlandırdı:

"Sosyal medya çağımızda, kitlelerin afyonudur, uyuşturucusudur. İnsanın düşünme ve duyma melekelerini iptal eden bir yıkım makinasıdır. Kitleleri bu uyuşturucunun ve yıkım makinasının tahrip edici sonuçlarından koruyacak önlemler almamız ve daha insani bir nitelik kazandırarak iyi ve etkili kullanmamız şart."

Etiketler
Yusuf Kaplan Yeni Şafak Afyon