Bülent Arınç'ın Ahmet Hakan mesajı hatırlattı: Ahmet Kaya'nın Entel Magandası en çok arananlarda

AKP’nin kurucularından TBMM eski Başkanı Bülent Arınç'ın Ahmet Hakan yazsını Türkiye'deki eski bir şarkıyı ve tartışmayı yeniden akıllara getirdi.

Bülent Arınç'ın Ahmet Hakan mesajı hatırlattı: Ahmet Kaya'nın Entel Magandası en çok arananlarda

GERÇEK GÜNDEM - Ekonomik kriz ve siyasi gerginliklerin gündemden düşmediği Türkiye'de yeni bir polemik daha gündemi meşgul edecek gibi görünüyor.

AKP’nin kurucuları arasında yer alan TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, medyanın en fazla konuşan isimlerinden birine verdiği yanıt ile yine siyasetteki etkisini gösterdi.

BÜLENT ARINÇ VE AHMET HAKAN'DAN "ZORLAMASINLARPOLEMİĞİ"

Kozmik Oda gibi tarihte iz bırakan olayların tartışmalı öznesi olan Bülent Arınç, iktidara yakın olamk iler eleştirilen Ahmet Hakan’ın kendisini hedef aldığı yazısına sosyal medyadan sert bir yanıt verdi.

Arınç, siyaset içindeki etkisinin sürdüğünü kanıtlamak istercesine AKP Genel Başkanı e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilişkisi hakkında “Ona karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum. Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir” demişti.

Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Gelelim Bülent Arınç’a. Onun durumu hepsinden daha trajik. Trajik çünkü ruhu AK Parti’den çoktan koptuğu halde bedenini koparmaya bile cüret edemiyor. Fakat buna rağmen afra tafrası hiç eksik olmuyor. Son afra tafrasını ise şu şekilde ifade etmiş Bülent Arınç: ‘Erdoğan’a karşı hiçbir zaman rakip olmayacağım diye bir içtihatta bulundum ama beni fazla zorlamasınlar.Fazla zorlarlarsa Erdoğan’a karşı rakip olabilirmiş! Kimler zorlayacaklarsa Allah billah aşkına, zorlasınlar şu Bülent Arınç’ı... Zorlasınlar da... Alsın boyunun ölçüsünü!” ifadeleriyle Arınç'ın yeni muhatabı oldu.

"SENİ UYARIYORUM"

Ahmet Hakan'ın ifadelerinin üzerine Bülent Arınç sert bir yanıtla gündemi değiştirdi.

Hakan'a eleştirilerini art arda sıralayan Bülent Arınç ünlü gazeteciyi şu sözlerle uyardı:

Bugüne kadar aile fertlerimi teker teker hedef alan ve kişilik haklarıma saldıran muhtelif hadsizliklerin karşısında sükut ettim. Beni samimiyetle eleştiren herkese saygı duyarım ama sen istihza ediyor; hakaret etmek etmek istiyorsun. Bu hadsizliklerine son vermen için başkaları gibi kapalı kapılar ardında değil, kamuoyunun gözü önünde seni ilk ve son kez muhatap alıyor ve uyarıyorum.

"ENTEL MAGANDA"

Bülent Arınç'ın Ahmet Hakan'a yönelttiği "Ne zaman Ahmet Kaya’nın Entel Maganda şarkısını dinlesem seni anımsarım." ifadesi ise eski bir şarkıyı yeniden akıllara getirdi.

Arınç'ın günlerce konuşulacak yazısı üzerine Ahmet Kaya'nın Entel Maganda şarkısı Google'da en fazla aratılanlar arasında yerini aldı.

Sözlerini 2009 yılında yaşamını yitiren Yusuf Hayaloğlu'nun yazdığı Entel Maganda, eğitimli ve sanatsever görünümleriyle anılan ancak davranışlarıyla tam tersi etki bırakan isimleri eleştiriyor. Şarkıda, 'Entel Maganda'nın fırsatçılık ve bilinçli bencil politikalar ile yaşamını oluşturduğuna, görüşlerini ise bu çerçevede değiştirebildiğine dikkat çekiliyor.

Yusuf Hayaloğlu ise aynı zamanda Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya'nın ağabeyi.

ENTEL MAGANDA'YI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Entel Maganda'nın sözleri:

"Piposu ağız kenarında Bodrum'un entel barında

Herkesin yargılamaktan

Kimse kalmamış yanında.

Sakalları şarap tasında

Dikilmiş barın ortasında

Tanınsın diye bekliyor

Sanırsın dev aynasında.

Behey sanat hırsızı

Behey üretme kabızı

Birazcık efendi ol

Bırak elinden şu sazı

Bir eli televizyonda

Öteki eli basında

Bir şeylerin tadı kalmış

Dişlerinin arasında.

Başkalarına hümanist

Karısına karşı dayı

Nasıl beceriyor bilmem

İkisi birden olmayı.

Behey sanat hırsızı

Behey üretme kabızı

Birazcık efendi ol

Bırak elinden şu sazı

Konuşurken solcusun

Yaşarken karambolcusun

Oportinizme bulaşmış

Tipik bir orta yolcusun.

Bir Allahçı bir kulcusun

Bir davulcu bir pulcusun

Ne kadar inkar etsen de

Hem jigolo hem dulcusun.

O yandasın bu yandasın

Hovardasın hep bardasın

Artık rol yapmayı bırak

Sen bir entel magandasın.

Behey sanat hırsızı

Behey üretme kabızı

Birazcık efendi ol

Bırak elinden şu sazı

Etiketler
Ahmet Hakan TBMM Ahmet Kaya Bülent Arınç