İstanbul'u vuran lodos sonrası motokuryeler için çağrı: Paket servisi ve siparişleri derhal durdurun

TEHİS'in yaptığı açıklamada; acil durumlar dışında paket servisi için sipariş verilmemesi Açıklamada, "Verdiğiniz her sipariş motokuryelerin hayatını riske atıyor" denildi.

İstanbul'u vuran lodos sonrası motokuryeler için çağrı: Paket servisi ve siparişleri derhal durdurun

İstanbul'da şiddetli rüzgar hayatı felç etti. Rüzgar nedeniyle çatılar yola uçtu, 4 kişi hayatını kaybetti. Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası, motokuryelerin çalışma koşullarını hatırlatarak, "Fırtına dinene kadar sipariş vermeyin" çağrısında bulundu.

TEHİS'ten yapılan açıklamada, "Bugün halkımızdan acil durumlar dışında paket servis için sipariş vermemelerini rica ediyoruz. Verdiğiniz her sipariş motokuryelerin hayatını riske atıyor" denildi.

'PAKET SERVİSLER VE SİPARİŞLER DERHAL DURDURULSUN'

Fırtına nedeniyle oluşabilecek kazalara dikkat çekilen açıklamada; paket servis hizmeti ve siparişlerin derhal durdurulması yönünde çağrıda bulunuldu.

'TEHLİLİ BÖLGEYİ TERK EDEREK GÜVENLİ BİR YERE GİDEBİLİRSİNİZ'

Açıklamada; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 13. maddesi hatırlatılarak, "Motokurye kardeşlerimiz, ciddi ve yakın tehlike ile karşı karşıya kalan işçiler çalışmaktan kaçınabilir. İşyerini veya tehlikeli bölgeyi terk ederek güvenli bir yere gidebilirsiniz. Bu hareketlerinizden dolayı haklarınız kısıtlanamaz" denildi.

Etiketler
Ağrı İstanbul Lodos Motokurye