Nagehan Alçı: Memleket bir açıkhava tımarhanesine döndü!

İktidara yakınlığıyla bilinen Nagehan Alçı, İstanbul'da Boji'ye kurulan kumpasla ilgili değerlendirmelerde bulunurken "Memleket bir açıkhava tımarhanesine döndü" dedi.

Nagehan Alçı: Memleket bir açıkhava tımarhanesine döndü!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) beslediği Boji'ye kurulan 'kaka kumpasını' değerlendirdi.

Türkiye'de bugüne akdar akla gelebilecek her başlığın siyasi kavga malzemesi olduğunu dile getiren Alçı, "Ancak meğer akla gelmeyenler de varmış: Köpek kakası. Günlerdir ne tartışıyoruz? 'Boji metroya kaka yaptı mı, yapmadı mı?' Cebinden çıkardığı dışkıyı Boji’ye aitmiş gibi metronun koltuğuna yerleştiren bir kişinin görüntülerine de şahit oldu bu millet" ifadesini kullandı.

"Allahım aklımıza mukayyet ol diyeceğim ama maalesef bu temenni için bile çok geç sanki... Memleket bir açıkhava tımarhanesine döndü" diyen Alçı, şöyle devam etti:

'BOJİ'Yİ BÖYLESİNE SAHİPLENMENİN ARKASINDA HAYVAN SEVGİSİNİN ÇOK ÖTESİNDE BİR DUYGU VAR'

"Dünyalar güzeli bir köpek olan İBB’nin sahiplendiği Boji dahi bir ayrışma mevzusu halinde ülkede. Boji’yi sevmemek pek mümkün değil ama öte yandan onu böylesine sahiplenmenin arkasında hayvan sevgisinin çok ötesinde bir duygu da var.

'BURASI SÖZÜN BİTTİĞİ YER'

Bu duyguyu besleyen atmosfer ise her geçen gün kuvvetleniyor. Türkiye’de insanlar mevcut siyasi kamplaşma nedeniyle giderek akıldan uzaklaşıyor. Maalesef bu tüm taraflar için geçerli. Hangi mantık, daha doğrusu mantıksızlık cebe dışkı koyar, sonra da o dışkıyı bir köpeğe iftira atmak için kullanır? Hakikaten aklım almıyor. Burası sözün bittiği yer."

NE OLMUŞTU?

Türkiye kamuoyu, iki gündür İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) baktığı Boji'ye kurulan kumpası konuşuyor.

Bir Twitter kullanıcısının koltuktaki dışkıyı fotoğraflayarak "İBB'nin kadrolu köpeği Boji tramvaya pisledi" mesajını paylaşmasıyla başlayan tartışma, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un bir kişinin tramvay koltuğuna dışkı bıraktığı anların videosunu yayınlamasıyla boyutlanmıştı.

Boji'ye kurulan kumpasın ardından, gözler AKP'ye çevrilirken, bazı haberlerde, kumpası kuranın İBB AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu olduğu ileri sürülmüştü.

Göksu ise bunların deli saçması olduğunu dile getirerek "Ben böyle bir saçmalığa cevap vermeyi bile kendime hakaret kabul ederim. Yorum yapmaya bile gerek yok" ifadesini kullanmıştı.

Etiketler
Nagehan Alçı İstanbul