'Kalıcı yaz saati' uygulamasına bir tepki de Tunç Soyer'den: O karanlık hâlâ sürüyor

Kalıcı yaz saati uygulamasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, "Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin" dedi. 2017 yılından bir kare paylaşan Soyer, "O karanlık hâlâ sürüyor" diye yazdı.

'Kalıcı yaz saati' uygulamasına bir tepki de Tunç Soyer'den: O karanlık hâlâ sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de 'kalıcı yaz saati' uygulamasına tepki gösterdi.

Türkiye'de 7 Eylül 2016'da Bakanlar Kurulu kararnamesi ile başlayan, 2018 yılında ise Cumhurbaşkanlığı Kararı ile sürekli hale getirilen 'kalıcı yaz saati' uygulamasına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den tepki geldi.

'BU ANLAMSIZ UYGULAMA BİTSİN'

"Vatandaşlarımız yıllardır okul için, iş için, sevdiklerine ulaşmak için gece karanlığında yollara düşüyor" ifadelerini kullanan Soyer, "Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin" çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabında 2017 yılına ait bir fotoğraf paylaşan Soyer, şöyle yazdı:

"2017 kışından bir kare. Fotoğrafta gün ışığı göremememizin sebebi sabit saat uygulaması. O karanlık hâlâ sürüyor. Vatandaşlarımız yıllardır okul için, iş için, sevdiklerine ulaşmak için gece karanlığında yollara düşüyor. Bu anlamsız, faydasız uygulama bitsin. Gün aydın olsun."

İMAMOĞLU DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İBB Başkanı İmamoğlu da geçtiğimiz gün yaptığı paylaşımda, 'kalıcı yaz saati' uygulamasından vazgeçilmesi çağrısında bulunarak, "Bir an önce sabit saat uygulamasından vazgeçilmeli, yaz/kış saatine geçilmeli. Hiçbir tasarrufa yol açmadığı gibi vatandaşların güne karanlıkta başlamalarına, çocukların okula karanlıkta gitmesine, milli maçları izlemek için bile gece yarılarına kadar beklemek gerekiyor" tepkisini göstermişti.


Etiketler
Tunç Soyer İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Uygulama