Halk çaresizlikten 'dede yadigarı' madalyalarını satmaya başladı!

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, bugün kaleme aldığı yazısında halkın elindeki madalyaları satmaya başladığını yazdı.

Halk çaresizlikten 'dede yadigarı' madalyalarını satmaya başladı!

Dündar, antikacıya giden yurttaşın madalyalarını satarken “Bu sizde kalsın, bakarsınız bir imkan doğar ve satılmazsa gelip alırım” dediğini ve göz yaşları içinde madalyalarından vazgeçtiğini aktardı.

Dede hatıralarının satıldığını söyleyen Dündar "Yeni yetişen aile bireylerine öyküsünü övünçle anlattıkları, her milli bayramda muhafazasından çıkarıp göğüslerine onurla taktıkları dede hatırası kahramanlık nişanesini, yok pahasına elden çıkarıyorlar." yorumunu yaptı.

Dündar; İzmir'de Antikacılar Derneği Başkanlığı yapan Cem Üsküp'ün, 9 Eylül Gazetesinden Murat Ervin'e konuşurken “Ekonomik zorluklar içindeki yurttaşların İstiklal Madalyası; Çanakkale Savaşı Madalyası ve beratlarını satmak zorunda kaldıklarını ve bu durumun kendilerini de çok üzdüğünü” dediğini aktardı.

Cem Üsküp'ün "Manevi değeri hiçbir şeyle ölçülemeyen bu madalyalar, kullanım durumuna ve yıpranmışlığına göre yaklaşık 4-5 bin liradan gidiyor." sözlerini de aktaran Dündar, "İnsanlarımızı en büyük manevi mirasları olan ve kuşaktan kuşağa aktarılan madalyalarını satmak zorunda bırakanlar utansın!.." yorumunu yaptı.

Uğur Dündar'ın yazısını okumak için tıklayın

Etiketler
Uğur Dündar