10 büyükelçi krizinde son durum: Fransa ve Almanya da Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit etti

İş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan büyükelçiliklerden ABD dahil olmak üzere 8'i ortak açıklama yapmış, Fransa ve Almanya açıklama katılmamıştı. İki ülkeden yeni bir hamle geldi.

10 büyükelçi krizinde son durum: Fransa ve Almanya da Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit etti

Kanada, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Almanya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, İsveç ve Amerika Birleşik Devletleri büyükelçileri, 4 yıldır tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için bir çağrı yapmış, büyükelçilerin çağrısı iktidar cephesinde sert karşılanırken; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na büyükelçilerin istenmeyen kişi ilan edilmeleri için talimat verdiğini açıklamıştı.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası 10 büyükelçiden 8'i yeni bir açıklama yaparak Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesini hatırlatmış, Almanya ve Fransa açıklamaya katılmamıştı.

YENİ HAMLE

Açıklamaya katılmayan Almanya ve Fransan'dan yeni bir hamle geldi.

İki ülkenin büyükelçiliği, ABD Büyükelçiliği'nin resmi hesabından yapılan açıklamayı rt'ledi.

10 büyükelçi krizinde son durum: Fransa ve Almanya da Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit etti - Resim : 1

10 büyükelçi krizinde son durum: Fransa ve Almanya da Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit etti - Resim : 2

Etiketler
Fransa Almanya Ağrı Osman Kavala