AKP'li belediye tarafından bedelsiz verilmişti: TÜGVA yurdu önünde eylem yapan gençlere TÜGVA'lılardan saldırı!

Büyükada İskelesi'nde yaşananlar ve kadrolaşma listeleri ile gündeme gelen TÜGVA, bu kez de gündeme bir saldırı haberi ile geldi. TÜGVA Kocaeli Yurdu önünde eylem yapan SOL Genç üyeleri, TÜGVA'lıların saldırısına uğradı.

AKP'li belediye tarafından bedelsiz verilmişti: TÜGVA yurdu önünde eylem yapan gençlere TÜGVA'lılardan saldırı!

GERÇEK GÜNDEM / SERHAT YILMAZ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu ve son günlerde kadrolaşma iddiaları ile gündeme gelen TÜGVA, bu kez de bir saldırı haberine konu oldu.

Üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorununa rağmen usulsüz bina tahsisleri ile birçok kentte yurt işleten TÜGVA'yı SOL Genç üyeleri, Kocaeli'ndeki TÜGVA yurdunun önünde protesto etmek istedi.

TÜGVA'LILAR SALDIRDI

SOL Genç'in resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, protestoya TÜGVA üyeleri saldırdı.

Açıklamada, ''TÜGVA Kocaeli Yurdu önünde eylem yapan arkadaşlarımıza TÜGVA üyeleri saldırdı! Çöktükleri yurtlar yeniden kamuya devredilip; gerici çeteler, işgal ettikleri tüm alanları terk edene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Memleketi #TÜGVA karanlığına teslim etmeyeceğiz'' denildi.

''YAPAMAZSINIZ, BEKLEYECEKSİNİZ BURADA''

Önce sözlü olarak saldırıda bulunan TÜGVA'lıların, gençlere ''Burada açıklama yapamazsınız, bekleyeceksiniz. Buna izin vermeyiz'' gibi ifadeler kullandığı da belirtildi.

SALDIRININ VİDEOSUNU ÇEKTİLER

Ayrıca saldırıdan önce yurdun önüne polis çağıran TÜGVA üyelerinin, saldırının görüntülerini de videoya aldıkları belirtildi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

TÜGVA'lıların saldırısına uğrayan gençler, darp raporu alarak şikayetçi oldu.

''GELECEĞİMİZİ ÇALANLARDAN HESAP SORACAĞIZ''

Öte yandan SOL Genç, eyleme ilişkin görüntüleri yine resmi hesabından ''Saldırıdan sonra arkadaşlarımız darp raporlarıyla şikayette bulundu. Saldırıdan önce polis çağıran TÜGVA üyeleri saldırının videosunu çekti. Pişkinlikle arkadaşlarımızdan şikayetçi olan çete üyeleri şikayetlerine çektikleri videoyu ve güvenlik kamerası kayıtlarını sunsunlar'' notu ile paylaştılar.

Görüntüler şöyle:

''AKP'Lİ BELEDİYE TARAFINDAN 25 YILLIĞINA BEDELSİZ VERİLMİŞ''

Saldırıya uğrayan gençlerden Öncü Durmuş, yaşananları Gerçek Gündem'e anlattı.

''Vakfın yurt olarak kullandığı bina dönemin AKP'li belediyesi tarafından vakfa 25 yıllığına bedelsiz verilmiş bir bina'' diyen Durmuş, ''TÜGVA gündeminden sonra burada bir basın açıklaması yapmak istedik. 5 arkadaş, binanın önünde video çekip, açıklama yapacaktık'' diye konuştu.

''BİRİ YURDUN YÖNETİCİSİ''

Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin yurdun yöneticisi olduğunu belirten Durmuş şöyle konuştu: ''Ancak bir tanesi sanırım yurdun yöneticisi imiş, bir kaç kişi ile birlikte önce sözlü saldırıda bulundu. Açıklamayı tamamlayamadık. Sonrasında da fiziksel bir saldırıya geçtiler. Biz kendimizi savunmak zorunda kaldık, onlar da kalabalık olmanın avantajı vardı, yurdun önünde olması nedeniyle.''

''ŞİKAYETÇİ OLACAĞIZ''

Kendilerine saldıran TÜGVA'lılarından şikayetçi olacaklarını belirten Durmuş, sözlerini ''Sonrasındaki süreçtede darp raporu aldık, şuan da karakoldayız, şikayetçi olacağız'' ifadeleri ile tamamladı.

Etiketler
Kocaeli Büyükada Kadro Saldırı