'Kemalizm'den kurtulmadan olmaz' diyen isim TSK'ya subay seçmiş!

FETÖ'nün Balyoz kumpası mağduru emekli Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, SADAT skandalının ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

HalkTV’de Şirin Payzın, Barış Terkoğlu ve Emin Çapa’nın sunduğu “Sözüm Var” programına katılan Üçok, SADAT’ın dahil olduğu subay alım komisyonlarının 4 sivil 1 askerden oluştuğunu açıkladı. Üçok, alınan subayların da Genelkurmay Başkanlığı yetkisinde değil Milli Savunma Bakanlığı tarafından orduya dahil edildiğini belirtti.

SADAT’ın son beş yıl içerisinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapılanmasında doğrudan rol aldığını söyleyen Üçok, yayında dikkat çeken bir bilgiyi de açıkladı.

Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) de subay alım komisyonlarında görev aldığını dile getiren Üçok, bu ismin Mustafa Hacımustafaoğulları olduğunu aktardı.

KİMDİR BU HACIMUSTAFAOĞULLARI

28 Şubat sürecinde YAŞ kararıyla TSK’dan ihraç edilen Emekli Binbaşı Mustafa Hacımustafaoğulları’nın genel başkan yardımcılığını yaptığı Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) 28 Şubat davası döneminde öne çıktı.

Laiklik karşıtı açıklamalarıyla tanınan Hacımustafaoğulları, “Ergenekon, FETÖ bahanesiyle temize çıkarıldı” sözleriyle de bir dönem gündem olmuştu.

Aynı isim Baran Dergisine verdiği röportajda, “Kemalizm Türkiye’deki en büyük sahtekârlıktır. Türkiye’nin en büyük handikapı kemalist zihniyettir. Milleti kandırmaktan, aldatmaktan, efendilerinin ve kendilerinin şahsî çıkarları için memleketi dahi satmaktan imtina etmeyen, gerektiğinde çeşitli zulümler, darbeler, katliamlar yapmaktan çekinmeyen ve tüm bunları çeşitli kılıflarla meşru göstermeye çalışan bir kafa yapısı bu” demişti.

Hacımustafaoğulları’nın bu sözlerinin devamında, “Kemalizm adına bu millete yapılan dayatmalardan, sahtekarlıklardan, zulümlerden kurtulamadığımız müddetçe Türkiye’nin önü açılmaz” dediği de görülmüştü.

Ordudan Binbaşı olarak emekli olan Mustafa Hacımustafaoğulları’nın rütbesi 28 Şubat davası sonrasında iade kararlarıyla Albaylığa terfi ettirilmişti.

Etiketler
Ahmet Zeki Üçok FETÖ TSK SADAT