'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasına hapis cezası

'Hırsızlar geliyor, ben bugün evde oturacağım' paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında Cumhurbaşkanına hakaret' davası açılan Liberal Demokrat Parti Eskişehir eski Başkanı Önder Artan’a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasına hapis cezası

2017 yılında Eskişehir’de Liberal Demokrat Parti (LDP) İl Başkanlığı görevinde bulunan Önder Artan hakkında sosyal medyada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada karar verildi.

Artan’a bugün görülen duruşma sonucunda 11 ay 20 gün hapis cezası ve hükmün açıklanması geri bırakılarak 5 yıl denetimli serbestlik verildi.

Gazete Duvar'ın haberine göre; Önder, 2017 yılında yaptığı paylaşımda, “Hırsızlar geliyor, ben bugün evde oturacağım” ifadelerini kullandı. Aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Eskişehir’e miting düzenlemek için geldi. Bunun üzerine Artan hakkında soruşturma başlatıldı.

'PAYLAŞIMDA İSİM GEÇMİYORDU'

Artan, “Paylaşımda herhangi bir isim falan da belirtmememe rağmen hakkımda soruşturma açıldı. Cumhurbaşkanına herhangi bir hareket söz konusu değil. O dönemde zaten siyasi parti il başkanıydım. Herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanına hakaretim söz konusu olmadığı halde soruşturmaya mahkum kaldım” dedi.

Artan, sözlerine şöyle devam etti:

“Hırsızlar geliyor sözüyle demek istediğim benim mitingte paramın çalınmasıydı. Cumhurbaşkanı’nın buraya gelmesinden dolayı birisi şikâyet ediyor. O şekilde soruşturmaya alınıyorum. Ama benim Cumhurbaşkanına öyle bir hakaretim söz konusu olamaz. Siyasi bir kimliğim var. Cumhurbaşkanına söylemememe rağmen bu ceza verildi. Bu soruşturmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. İtiraz sürecinde umarım beraat kararı çıkar, ben de aklanırım.”

Etiketler
Eskişehir Demokrat Parti Hakaret Hapis cezası