Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nden İzmit Belediyesi'nin seminerine gerekçesiz veto

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, İzmit Belediyesi'nin planladığı eğitim programını gerekçe göstermeden veto etti.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü'nden İzmit Belediyesi'nin seminerine gerekçesiz veto

İzmit Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi (EAH) Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin yazılı talebi ve iş birliğiyle 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında muhtarlara ve imamlara yönelik Ruh Sağlığı Hizmetleri Farkındalık Eğitimi planlandı. Etkinliğin 12 Ekim 2021 Salı günü saat 09:30-12:30 arasında İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirilmesi için gerekli adımlar atılarak hazırlıklar tamamlandı. Ancak İl Sağlık Müdürlüğü, Derince EAH Başhekimliği’ne yazı yazarak, “Talebiniz uygun görülmemiştir” dedi.

İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan imzalı yazıda, “Hastanenize bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından TRSM’nin kapsamı alanında bulunan Kronik Ruhsal Bozukluklar ile ilgili olarak İzmit Belediyesi iş birliği ile 12.10.2021 tarihinde Ramada Otel’de 09:30-12:30 saatleri arasında muhtar ve imamlara yönelik olarak yapılmasını planladığınız bilgilendirme semineri talebiniz müdürlüğümüzce uygun görülmemiştir” denildi.

'DAHA ÖNCE DE KARŞILAŞTIK'

İzmit Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise karar siyasi olarak değerlendirilerek şöyle denildi:

"Derince EAH’ın toplum ruh sağlığı gibi son derece önemli bir konuda planladığı bilinçlendirme eğitimi kapsamında, yaptığı çalışmalarla sağlığı her şeyin önünde tuttuğunu defalarca gösteren İzmit Belediyesi ile iş birliği isteğinin, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından neden engellendiğini merak ediyoruz. SGK, İŞKUR gibi kurumların siyasete alet edilerek İzmit Belediyesi'nin kent ve kentliler için yapmak istediği projelerin engellenmesiyle daha önce sıkça karşılaştık. Ancak insan ve toplum sağlığıyla doğrudan ilgili bir kurumun, İzmit Belediyesi ve Başkan Fatma Kaplan Hürriyet’e karşı sağlığın dahi önüne geçerek aldığı siyasi karar, tam bir skandal ve kabul edilemeyecek kadar karanlık bir ruh halidir.

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin talebiyle İzmit Belediyesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan seminerde, muhtar ve imamlar gibi toplumun kanaat önderlerinin ve yurttaşların ruh sağlığıyla ilgili doğru bilgilendirilmesi ve hastaların sosyalizasyonunun gelişimine katkı sunulması amaçlanıyordu. Böylesine bir amacı dahi siyasi kayıp olarak gören ve gerektiğinde devletin kurumlarını insan sağlığı konusunda bile siyaseten kullanmaktan çekinmeyenlerin maskelerini bir kez daha indiriyor, takdiri vatandaşımızın şaşmaz adalet terazisi ve vicdanına bırakıyoruz."

Etiketler
Kocaeli İzmit