Şenyaşar ailesi Meclis'e seslendi: Bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz

Meclis’e çağrıda bulunan Şenyaşar ailesi, "Adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Şenyaşar ailesi Meclis'e seslendi: Bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 207’nci gününde devam ediyor.

'ADİL YARGILANMA İÇİN 207 GÜNDÜR BEKLİYORUZ'

Adalet Nöbeti’nde olan Ferit Şenyaşar, etkin bir soruşturma adil bir yargılama için annesi ile birlikte 207 gündür adalet beklediklerini belirtti. Ortada bir katliam olduğunu ifade eden Şenyaşar, "3 insanımız Suruç Devlet Hastanesi içinde katledildi. Aradan 3 yıl 3 ay geçmesine rağmen maalesef yetkili savcılar bu davayı açmıyor. Bu işlenen katliam ve suça ortak oluyorlar” dedi.

Meclis'e çağrıda bulunan Şenyaşar, “1 Ekim’den itibaren Meclis açılacak. Bütün siyasi partiler haklı davamızı takip ediyor. Meclis açıldığında ana gündem konularından biri bu davamız olacak. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Adliye önünden ayrılmayacağız” diye konuştu.

Şenyaşar, adliye önünde 2 taleplerinin olduğunu ifade ederek, "Birincisi hukuksuz bir şekilde tutuklu bulunan kardeşimin serbest bırakılması, ikincisi ise hastanede işlenen insanlık suçunun üstünün örtülmemesini istiyoruz” dedi.

Meclis’teki milletvekillerine seslenen Şenyaşar, “Burada bütün milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Urfa Adliyesi önünde yaşanan bu adaletsizliğin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz” sözleri oldu.

Etiketler
Ağrı