Kadınlar MorFest dayanışma gecesinde buluştu

Kadınlar, Mor Mekan'ın dayanışma gecesi olarak yapılan etkinlik Kadıköy'de Woodstock'ta buluştu.

Kadınlar MorFest dayanışma gecesinde buluştu

Kadınlar, eylemlerde yeşerttikleri umudu ve dayanışmayı MorFest’ten aldıkları ilhamla birleştirip kadın partisine taşıdı. Mor Mekan'ın dayanışma gecesi olarak yapılan etkinlik Kadıköy'de Woodstock'ta dün (17 Eylül) saat 20.00'de yapıldı.

Mor Mekan’da birlikte feminist politika üreten, tartışan, dans eden, eğlenen kadınlar dayanışmayı yükseltmek için bu kez dayanışma gecesinde bir araya geldi.

İstanbul’da 2016 yılında ilk defa Beşiktaş’ta Abbasağa Parkı’nda düzenlenen ve büyük bir coşkuya sahne olan MorFest’in ardından kadınlar MorFest Parti’de her sene buluşmaya devam ediyor. Geçen sene pandemi nedeniyle yapılamayan parti bu yıl Kadıköy’de dayanışma gecesi olarak yapıldı. Kadınlar mekan girişinde kendi güvenlik önlemlerini sağlarken, katılımcılar pandemi önlemlerine uygun şekilde davrandı.

sendika.org'da yer alan habere göre, MorFest’in verdiği ilhamla bütün kadınların öznesi olabileceği, içinden geçen her kadının güçleneceği, içerisinde özgün üretimler, feminist çalışmalar yapabileceği ve bu çalışmaları farklı kadın topluluklarına yayabileceği; kadınların kendilerini rahat, özgür, eşit hissedebileceği bir yerleri olmasını istediklerini söyleyerek bağımsız kadın hareketi kurma ihtiyacı ile beraber bir kadın merkezi kurma isteklerini dile getirerek Mor Mekan’ın açıldığını anlatan Kadın Savunma Ağı’ndan Çağla Akdere, Sendika.Org’a konuştu.

Akdere, “Bugün MorFest’in partisinde bir araya geliyoruz. Uzun zamandır pandemi ile evlere kapandığımız, yalnızlaştığımız, birbirimizi görmekten, birbirimizle zaman geçirmekten, birlikte dans etmekten uzak kaldığımız yaklaşık 2 yıl geçirdik. Onun ardından kadınlar tekrar bir araya geldiler. Tekrar birlikte eğlenmeyi tatmış oldular. Biz şunu biliyoruz ki, kadınlar bir araya geldiği her anda ve her zamanda; bu eylem olur, tartışma olur, atölye olur, her ne olursa olsun; kadınlar bir araya geldiklerinde en iyi eğlenirler, en iyi tartışmayı yaparlar ve ihtiyacımız olan özgürlüğü, eşitliği sağlamak için emin adımlar atarlar. Biz kadınların bir araya gelmeye birlikte mücadele etmeye, birlikte dans etmeye ihtiyacımız var. Birlikte tartışıp, birlikte yol aldıkça aşamadığımız engel yok. Eşitliği de özgürlüğü de bu şekilde kazanacağız” dedi.

Kadınlara açık, cis-hetero erkeklere kapalı olan geceye her yaştan kadın katıldı. Kadınlar sahnede değişen DJ’lerle eğlendi. Bir yandan dayanışmanın verdiği heyecanla güçlendi.

Kadınlar topukları piste vura vura eril düzene, savaşa, çocuk istismarına, heteroseksist ve erkek egemen sisteme karşı kadın dayanışmasının gücünü hissetti. Dans etti. Halaylar çekti.

Pandemiyle beraber evlere kapandığımız günlerin ardından terasta yapılan etkinlikte kadınlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar pisti terk etmedi.

Etiketler
Kadıköy