Nagehan Alçı: AKP, CHP, MHP tabanları mutabık olmaya başladı, bu gidişe karşı çıkmak zorundayım!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugün kaleme aldığı yazısında göçmenlerin artık Türkiye'nin bir parçası olduğunu ve ırkçılığın kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Nagehan Alçı: AKP, CHP, MHP tabanları mutabık olmaya başladı, bu gidişe karşı çıkmak zorundayım!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, bugün kaleme aldığı yazısında göçmenlerin artık Türkiye'nin bir parçası olduğunu ve ırkçılığın kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Tüm partilerin göçmen karşıtlığında birleştiğini yazan Alçı "Bu gidişe karşı çıkmak zorundayım" dedi.

Alçı'nın yazısından ilgili kısım şöyle:

Sevgili okurlarım hepinizin bayramını kutluyorum. Uzun bir tatil, radikal sıcaklara denk gelince Türkiye dev bir rölanti döneminin içinde buldu kendini.

Çok tabii olarak herkeste bir rehavet, bir boş vermişlik hissi var. Böyle zamanlarda ben genelde yazmam.

Fakat son günlerde ülkemizde yaşayan göçmenler üzerinden başlayan tartışmanın ırkçılık ve nefret boyutuna varması beni çok rahatsız etti.

Biliyorum toplumun çok büyük çoğunluğu göçmenlere karşı yükselen bu nefret dalgasına kendini kaptırmış durumda. AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti tabanları göçmen düşmanlığında mutabık olmaya başladılar.

Bu gidişe bir yazar mesuliyeti ile karşı çıkmak zorundayım.

Göçmenlerin haklarına yönelik fikirlerimin alıcısı olmadığının farkındayım.

Benim en yakınlarım dahil birçok kişi bu cereyana mağlup olmuş durumda. Kimi yazarlar onların mültecilere karşı duygularını coşturdukça coşturuyor. Popülizmin cazibesi gazetecileri de etkiliyor.

Sosyal medya ırkçı yalanlarla dolu. 80 öncesi Alevi yurttaşlarımızla ilgili söylenen yalanlar gibi göçmenlere karşı nefret üreten iftiralar yayılıyor. En eğitimli ve sözde en elit kesim bile sonu faşist katliamlarla bitebilecek bu akımın dümen suyuna girebiliyor.

Ayrıca son dönemde Türkiye’de beliren bir tehlike daha var. Ülkemizde yaşayan 5 milyon göçmene yönelik düşmanlığı sofistike ve rafine gözüken yöntemlerle sunmaya çalışan kimi “solcu” ve “liberal” isimler türemeye başladı.

Kaba ırkçılık ve vandal faşizmden bile çok daha tehlikeli olan şey Türkiye’de 9-10 senedir yaşayan 5 milyon insanı bu ülkeden atma projesini sözde entelektüel kılıflarla sunmaya çalışmaktır.

Göçmen düşmanlığının en sofistike versiyonuyla bile lafa başlasanız bunun sonu zorunlu olarak aşırı sağcı ideolojiye varır.

Kendine “solcu” ve “liberal” diyenler bu hakikati unutmamalı.

Hiç lafı eğip bükmeden yazacağım.

85 milyon yurttaş ve yaklaşık 10 senedir bizimle birlikte yaşayan, bu toprakların artık bir parçası olmuş 5 milyon göçmen kardeşimizle beraber biz 90 milyonluk Türkiye’yiz.

10 YILDIR CİSİMLERİ VAR, İSİMLERİ YOK

Göçmenler artık misafir değiller. Türkiye’nin bir parçası haline geldiler ve ileride çoğu bu ülkenin eşit vatandaşı olacak.

Fakat biz bu insanlardan hala bir cisim gibi bahsediyoruz. Kendileri var ama adları yok. Her gün en ağır ırkçı hakaret ve suçlamalara maruz kalıyorlar ama cevap verecek bir kamusal yüz bile oluşturmaları için bir iklim sağlayamamış bu devlet.

Medyada tek bir Suriyeli yok, kendi meselelerinde kendilerini savunmaları için dahi bir göçmeni içimize almadık bugüne kadar. Bence burada devlet bir özeleştiri yapmalı. Entegrasyon politikalarını sil baştan gözden geçirmeli…

Etiketler
Nagehan Alçı Habertürk Türkiye