Avrasya Tüneli’nde işten ayrılmaya zorlanan işçi zafer kazandı

Avrasya Tüneli'nde çalışırken haksız yere işten ayrılmaya zorlanan işçi, tüm haklarını kazandı.

Avrasya Tüneli’nde işten ayrılmaya zorlanan işçi zafer kazandı

Geçtiğimiz haftalarda Patronların Ensesindeyiz Ağı’na (PE) ulaşarak uğradığı haksızlıkları anlatan işçi, yöneticilerden birinin kendisini tehdit ettiğini, “Bundan sonra senin sırtına bineceğim” şeklinde konuştuğunu ve mobbing ve baskının bu tarihten itibaren giderek arttığını belirtmişti.

En son Mayıs ayında gece çalışmasında iki gün üst üste yemek verilmediğini de belirten işçi, WhatsApp grubuna mağdur edildiğini belirten mesaj yazdığını, bunun üzerine şirket yönetiminin “otoritemizi sarstın” bahanesiyle tepki gösterdiğini ve disipline çağırdığını aktarmıştı.

DİSİPLİNE ÇAĞRILDI

İşçi, çalıştığı süreç boyunca uğradığı tüm problemleri insan kaynaklarına bildirmesine rağmen herhangi bir sonuç alamadı. Şirket yönetiminin işe giriş çıkış saatlerinde usulsüzlük yaptığı bahanesiyle kendisinden savunma istediğini belirten işçi, yaşadığı sorunları şirketin dikkate almadığını ve disiplin görüşmesinde işten çıkarılacağının söylendiğini aktardı.

TÜM HAKLARINI KAZANDI

İş çıkış belgelerini imzalamak için odaya giden işçi İş Kanunu'nun 25/2 maddesiyle işten çıkarılacağını öğrendiğini aktardı. Bunun üzerine evrakı imzalamak istemedi ve durumu sendika temsilcisine bildirdi.

PE avukatı ve uzmanlarıyla birlikte hareket eden işçinin mücadelesi kısa sürede sonuç verdi.

İşçinin, işten çıkış kodu "04" yani "işverenin haksız feshi" şeklinde yapıldı. İşçi, işsizlik maaşı ve tazminatları dahil tüm alacaklarını almaya hak kazandı.

Etiketler
Avrasya Tüneli