Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Metin Yener kimdir?

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan Sayıştay Başkanlığı seçimini Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener seçildi.

Sayıştay Başkanlığı'na seçilen Metin Yener kimdir?

TBMM Genel Kurulun da Sayıştay Başkanlığı seçimi yapıldı. Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener Sayıştayın yeni Başkanı seçildi.

Genel Kurul’da gizli oyla yapılan seçimde, Cumhurbaşkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürü Metin Yener ile Sayıştay 6. Daire üyesi Mehmet Aksoy yarıştı.

Yener, 255 oyla Sayıştay Başkanlığına seçilirken, Aksoy 4 oy aldı. Seçimde 1 boş oy çıkarken, 10 oy da geçersiz sayıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Yener ile ilgili “Kendisi aynı zamanda Türk Telekom’a ait bir alt şirket olan TTNET’in Yönetim Kurulu Başkanı, 2022 yılına kadar da bu görevi devam edecek. Aynı zamanda Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı, çift görev, çift maaş, çift dikiş yoluna devam ediyor. Şimdi de Sayıştay Başkanlığına aday olmuş durumda. Çift maaş alan birinin Sayıştay Başkanı olması durumu oldukça sorunlu” demişti.

METİN YENER KİMDİR?

Metin Yener daha önce Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Ondan da önce ise “Kanunlar ve Kararlar Genel Müdür Yardımcılığı” görevini yürütüyordu.

49 yaşında olan Metin Yener 1972 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Devletin çeşitli kademelerinde memur olarak görevlerde bulundu. Türkiye Boks Federasyonu’nda asbaşkan olarak görev yaptı.

Etiketler
Cumhurbaşkanlığı Sayıştay Seçim TBMM