Pedallar 'Umut' için çevrildi: 'Kaza değil, cinayet'

Geçtiğimiz yıl alkollü bir sürücünün neden olduğu cinayet sonucu yaşamını yitiren Umut Gündüz davasında ilk duruşma 24 Haziran'da görülecek. Duruşma öncesi Gündüz'ün dostları İstanbul'dan 'Umut' için pedal çevirdi.

Pedallar 'Umut' için çevrildi: 'Kaza değil, cinayet'

Ankara'da geçtiğimiz yıl, bisikletçi Umut Gündüz alkollü bir sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Alkollü sürücü tutuklanmazken; Umut Gündüz davası 24 Haziran'da görülecek.

24 Haziran'da yapılacak duruşma öncesinde Umut'un ailesinin adalet arayışına destek olmak isteyen dostları, 21 Haziran Pazartesi akşamı İstanbul'un Kadıköy ilçesinde buluşup pedal çevirdi.

''BİSİKLETÇİLERİN ÖZGÜRCE PEDAL ÇEVİRDİĞİ BİR ÜLKEYİ KURACAĞIZ''

50'ye yakın bisikletliden oluşan ve Don Kişot Bisiklet Kolektifi'nden temsilcilerin de yer aldığı kortejin gerçekleştirdiği bir saatlik sürüş boyunca yurttaşlar da alkışlı ve sözlü destekte bulundular.

Caddebostan'da yapılan basın açıklamasında, Umut'un kuralsızlığın ve dikkatsizliğin sonucunda her yıl katledilen yüzlerce bisiklet sürücüsünden sadece biri olduğu hatırlatıldı.

Umut Gündüz'ün içinde yaşadığı haksız hukuksuz düzeni değiştirmek için mücadele ettiği vurgulandıktan sonra dostlarının ve yoldaşlarının kararlılığı, "Umut'a söz veriyoruz; kurduğun hayalleri her pedal çevirdiğimizde yâd edeceğiz, daha önemlisi o adil düzeni, bisikletlilerin de özgürce pedal çevirdiği ülkeyi mutlaka kuracağız!" sözleriyle ifade edildi.

Açıklama sırasında "Kaza değil cinayet!", "Umut için adalet istiyoruz!", "Umut'a sözümüz özgür bir ülke!" ve "Bisikletli ölüm istemiyoruz!" sloganları atıldı.

Etiketler
Umut Gündüz İstanbul