Gülsüm Elvan Gezi Parkı anmasında konuştu: Erdoğan, Berkin'in korkusu her zaman senin üzerindedir

Gezi Parkı eylemlerinin 8. yıl dönümü nedeniyle polis ekipleri tarafından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin ablukaya alınmasına rağmen anma eylemi yapıldı. Eylemde konuşan Gülsüm Elvan, ''Erdoğan, Berkin'in korkusu her zaman senin üzerindedir'' dedi.

Gezi Parkı eylemlerinin 8. yıl dönümü nedeniyle polis Taksim'de geniş güvenlik önlemi almış, Taksim Metro İstasyonu da kapatmıştı.

İpek Sokak'taki TMMOB MMO önünde yapılan basın açıklamasına katılmak isteyen yurttaşlara izin verilmeyince basın açıklaması iki ayrı sokakta eş zamanlı olarak yapıldı.

Anma eyleminde konuşan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, ''Ali İsmail'den korkuyorlar, Mehmet'ten korkuyorlar, Abdocan'dan korkuyorlar, Hasan Ferit'ten korkuyorlar, 15 yaşındaki çocuğumdan korkuyorlar. Erdoğan, Berkin'in korkusu her zaman senin üzerindedir'' ifadelerini kullandı.

Taksim Dayanışması adına Avukat Can Atalay ise “Gezi’nin haklılığı ve gerçekliği karşısında her seferinde yenileceksiniz. Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez. Onlar çetelerle, mafyayla rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için” diye konuştu.

Etiketler
İstiklal Caddesi Polis Taksim