Murat Muratoğlu: Soykırım dedi, sıradaki neydi?

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'soykırım' kelimesini kullanmasını köşesine taşıdı. Muratoğlu, "Joe Biden'ın Türk düşmanı olduğunu bilmeyen yok. Türkiye aleyhtarı ne kadar dava varsa gençliğinden beri adamın hobisi…" diye yazdı.

Murat Muratoğlu: Soykırım dedi, sıradaki neydi?

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'soykırım' kelimesini kullanmasını köşesine taşıdı.

Muratoğlu, "Joe Biden'ın Türk düşmanı olduğunu bilmeyen yok. Türkiye aleyhtarı ne kadar dava varsa gençliğinden beri adamın hobisi…" diye yazdı.

Muratoğlu'nun konuyla ilgili bugünkü "Soykırım dedi sıradaki neydi" başlıklı yazısı şöyle:

Ciddi ciddi Joe Biden'ın “soykırım” kelimesini kullanmasına şaşıran bir yönetim iş başında… Numara mı yapıyorlar yoksa hakikaten hayret mi ediyorlar? Bu kadar mı gerçeklerden uzaklar?

Amerika, Türkiye'yi kaybetmek istemez. Bu sebeple o kelimeyi kullanmayacak! Bak bak bak… Sahi ne ağırlığımız var ki dünyada bizden vaz geçemeyecek bu manada?

★★★

Joe Biden'ın Türk düşmanı olduğunu bilmeyen yok. Türkiye aleyhtarı ne kadar dava varsa gençliğinden beri adamın hobisi… Bunlara adadı kendisini… Ve hayatının fırsatını yakaladı! Hop yapıştırdı.

Peki, halen Halkbank davasından ceza almadan sıyrılabileceğimize inanan kaldı mı? Çalışanına ceza verip hapis yatırmışlar. Şirketin suçu yokmuş diye karar mı alacaklar?

★★★

Hele CAATSA… Türkçe meali; Amerika'nın düşmanlarıyla yaptırım yoluyla mücadele yasası… Bir anda düşman ilan edilmek bu kadar kolay mı? Hiç yok mu eski güzel günlerin hatırı?

Biraz daha açarsak; “Batıdan borç aldığınız paralarla karnınızı doyuruyorsunuz. Yine de bizim düşmanımız Rusya'dan S-400 füzelerini alıyorsunuz” anlamında…

★★★

Hadi Rusya'dan silah aldık. Peki, Rusya ile aramız nasıl? Sözde salgın nedeniyle vatandaşlarının Türkiye'ye gitmesini yasakladı! Siz de buna inandınız mı?

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov; “Türkiye'yi Ukrayna'ya tedarik ettiği İHA'larla ilgili uyardıklarını” açıkladı.

Hep medeniyet köprüsü kurmaktan bahsediyorduk. Sonunda başardık galiba… Herhalde tarihlerinde ilk defa Rusya ve Amerika bir konuda uzlaştı. O da Türkiye karşıtlığı!

Etiketler
1915 Ermeni Tehciri Joe Biden Türkiye YHT Murat Muratoğlu