'Bakan Kurum Montrö Bildirisi'ni Kanal İstanbul projesine tehdit olarak nitelendirdi'

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Kanal İstanbul hakkında açıklamalarına tepki gösterdi.

'Bakan Kurum Montrö Bildirisi'ni Kanal İstanbul projesine tehdit olarak nitelendirdi'

Kanal İstanbul projesine ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum “Kanal İstanbul’u yapacağız. şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Kurum, Kanal İstanbul projesine karşı çıkan odalara da “Takozcu oda ve birlikler” diye nitelendirdi.

Birgün'de yer alan habere göre; Kurum’a tepki gösteren Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Çevre Bakanı, dün yayınladığı bildiri ile Birliğimizi ve bağlı odalarımızı ‘projeye takoz olmakla' suçlamıştır. Anayasa'ya göre kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarından biri olan Birliğimizi hedef alan bu suçlama ve kullandığı yakışıksız ifadeler nedeniyle Çevre Bakanı Murat Kurum'u kınıyoruz” dedi.

Bakan Kurum'un, TMMOB'un defalarca dile getirdiği endişe ve uyarıları hakkında hiçbir cevabı bulunmadığını söyleyen Koramaz, “Bir kez daha ifade ediyoruz: yandaş kesimlere ve uluslararası sermayeye kentsel rant alanları yaratmayı amaçlayan Kanal İstanbul Projesi, büyük ölçekli bir tahribat ve yıkım projesidir” ifadelerini kullandı.

Hep haklı çıktık

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, ise Bakan Kurum'un Montrö Bildirisi'ni Kanal İstanbul projesine yönelik bir tehdit olarak nitelendirdiği açıklaması için, "Bizler haklı çıkmaktan usandık, fakat iktidar sahipleri haksız ithamlarından usanmadılar. Bizler, siyasetçilerin de doğru kararlar alması için çabalamaktayız" dedi.

Etiketler
Kanal İstanbul Murat Kurum Tehdit