10 Ekim Katliamı davasında hedef gösteren sanık avukatından skandal savunma

10 Ekim katliamı davasının tutuklu sanığı Erman Ekinci’nin avukatı , “Bu insan eşcinsel bayrağı taşısaydı, eşcinsel mitinglerine katılsaydı hiçbir şey olmayacaktı.” ifadeleriyle LGBTİ++ bireyleri hedef gösterdi.

10 Ekim Katliamı davasında hedef gösteren sanık avukatından skandal savunma

10 Ekim katliamı davasının firari sanıklar yönünden duruşması Ankara 4.ağır ceza mahkemesinde görülmeye başlandı.

Duruşmada söz alan avukatlar delillerin saklandığına dair beyanda bulundu.

Yol Haber'in aktardığına göre avukatlar; “Savcılık, firari sanıklar Yunus Emre Alagöz ve Yunus durmaz kim diye bakmamış bile. Sizden önceki heyet, yargılamanın esasını etkileyecek çok önemli dosyaları, delilleri saklamış. Bir yerlere terfi ettikten sonra ortaya dosyalar çıktı. Biz haklarında suç duyurusunda bulunduk. Bu duruşma için daha ne dosyalar çıkacak bilmiyoruz. Tutuklanıp tahliye edilen sanıklar var. Yunus Durmaz hakkında yakalama kararı var ama Antep Emniyeti yakalamamış. Bu 103 insan trafik kazasında hayatını kaybetmedi. 14 Eylül’de istihbarat gelmiş, emniyet hiç bir önlem almamış”ifadelerini kullandı.

“SÜLEYMAN SOYLU’NUN AÇIKLADIĞI SİSTEM FİRARİ SANIKLAR İÇİN KULLANILAMIYOR”

Avukat Murat Kemal Gündüz duruşma esnasında, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözleriyle ‘100 bin kişi içinden 10 kişiyi çekip alabilecek nitelikteki mükemmel teknoloji’ 10 Ekim Ankara Katliamı’nın firari sanıklarının tespiti ve yakalanmasını sağlamak için neden kullanılmıyor?” dedi.

SANIK AVUKATINDAN SKANDAL SAVUNMA

10 Ekim Katliamı tutuklu sanığı Erman Ekinci’nin Avukatı, “Bu insan eşcinsel bayrağı taşısaydı, eşcinsel mitinglerine katılsaydı hiçbir şey olmayacaktı. Müslüman kimliğine sahip olduğu için burada yargılanıyor.” diyerek müvekkilini savunmaya çalıştı.

Etiketler
Miting