Polis hızını alamadı: Boğaziçi öğrencilerinin avukatının ailesini aradılar

Emniyet, Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu'ya yönelik eylemlere katılan öğrencilerin ailelerini ararken, bu kez ise öğrencilerin avukatının ailesini aradı.

Polis hızını alamadı: Boğaziçi öğrencilerinin avukatının ailesini aradılar

Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya yönelik protestolara katılan öğrencilerin aileleri, polis tarafında aranarak 'uyarılıyordu.'

Ancak son gerçekleşen olayda emniyet, Boğaziçi Üniversitesi protestolarında gözaltına alınan öğrencilerin avukatı Ezgi Önalan'ın ailesini aradı.

'İdeolojik' cevap

Polis, Önalan’ın ailesine, “Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor” dedi. Bunun üzerine ailesi, “Benim kızım avukat, gözaltına alınan öğrencilerin avukatlığını yapıyor” cevabını verdi.

''Böylesini ilk kez gördük''

Yolculuk'a konuşan Ezgi Önalan ise ''Dün sabah polis ailemi, ‘Kızınız Boğaziçi eylemlerine katılıyor’ demek için aramış. Halbuki ben Boğaziçi protestoları kapsamındaki çeşitli eylemlerde ve ev baskınlarında gözaltına alınan müvekkillerimin gözaltı süreçlerini takip ettim. Bugüne dek avukatların müvekkilleriyle ve savunmanlığını yaptıkları davalarla yargılanamayacağını söylüyorduk ancak böylesini de ilk kez gördük'' ifadeleri ile söz konusu uygulamaya tepki gösterdi.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Polis Üniversite