Sağlık Bakanlığı'ndan mutasyonlu virüs temaslı kişiler hakkında karar

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı karar ile koronavirüs mutasyonlu kişilerle teması olanlar hakkında karantina şartları değiştirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan mutasyonlu virüs temaslı kişiler hakkında karar

Koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme girildi. Bir yandan bölgesel olarak vaka sayıları, bir yandan da mutasyona uğramış virüslerin Türkiye'deki yayılımı takip ediliyor.

Haber Global'in aktardığına göre; Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, mutant virüslere ilişkin karantina süresini uzatmıştı. Bu kapsamda daha önce tüm varyant suşların 10 gün izolasyona alınması istenmişti. Bu kararda düzenlemeye gidildi.

Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi'nde yapılan güncellemeye göre Güney Afrika ve Brezilya varyant suş tespit edilen kişilere 10 gün izolasyon verilecek. Bu sürecin ardından PCR testi yaptırmadan ve negatiflik aranmadan izolasyonları sonlandırılmayacak.

İngiltere varyantı tespit edilen kişilerin ise 10 günlük izolasyon sürelerinin sonunda test yaptırmadan ve negatiflik aranmadan izolasyonları sonlandırılacak.

Wuhan'da ortaya çıkan koronavirüsün mutasyona uğramamış ilk hali için de benzer bir uygulama yapılıyor. 10 günlük izolasyonun ardından negatiflik aranmadan izolasyon sonlanıyor.

Aynı zamanda 5'nci gün yapılan PCRtesti negatif gelenlerin de karantinaları 7'nci gün sonlanıyor.

İngiltere varyantında erken dönemde izolasyon sonlanmayacak. Ancak karantinanın sonunda PRC testi de yaptırmak gerekmeyecek.

Etiketler
Sağlık Bakanlığı Şile